"Прильоти" на Дніпропетровщині: ворожі ракети влучили в нафтобазу, постраждали люди

18 червня 2022, 21:20оновлено 18 червня 2022, 21:56
У суботу, 18 червня, російські військові обстріляли Новомосковський район Дніпропетровської області.
'Прильоти' на Дніпропетровщині: ворожі ракети влучили в нафтобазу, постраждали люди
Ракети потрапили в нафтобазу в Дніпропетровській області / Telegram

У суботу, 18 червня, російські військові обстріляли Новомосковський район Дніпропетровської області. В результаті атак постраждали мирні жителі, повідомив у Telegram голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

"До вечора є кілька "прильотів" в Новомосковському районі. За попередніми даними, є постраждалі й масштабні руйнування", - розповів Лукашук.

Також він додав, що більш детальні подробиці будуть повідомлені пізніше. Чиновник закликав усіх жителів області не ігнорувати повітряні тривоги.

Пізніше в ОВА повідомили, що росіяни трьома ракетами вдарили по нафтобазі. Там спалахнула сильна пожежа. В результаті атаки опіки отримали три працівники підприємства.

Загроза застосування Росією ядерної зброї

Президент України Володимир Зеленський раніше зробив заяву, згідно з якою РФ може перейти до застосування тактичної ядерної зброї. За словами українського гаранта, світові політики ведуть підготовку до такого можливого сценарію. При цьому ситуація з погрозами Москви може призвести до того, що з'являться нові ядерні держави.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що РФ в недалекому майбутньому очікує розпад держави. На його думку, Росію потрібно роззброїти, щоб Москва нікому не загрожувала. Йдеться і про позбавлення російської держави ядерної зброї.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг вважає, що загроза ядерного удару з боку РФ присутня. Втім, якщо Росія, яка все ж визнає, що ядерна війна не буде виграшною, піде на реалізацію такого кроку, конфлікт носитиме зовсім інший характер.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти