Окупанти РФ намагаються оточити Київ, б'ють ракетами по населених пунктах - Генштаб

4 березня 2022, 19:57
Окупанти продовжили нанесення ракетно-бомбових ударів по населених пунктах.
всу
/ УНІАН

Станом на 18:00 4 березня основні зусилля російських військ сконцентровані на оточенні Києва і ослабленні опору в заблокованих населених пунктах, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Також окупанти продовжили нанесення ракетно-бомбових ударів по населених пунктах. Застосовували артилерію і реактивні системи залпового вогню для руйнування об'єктів критичної інфраструктури і житлових будинків", - вказується в повідомленні в Facebook.

На Волинському напрямку становище українських військ без істотних змін.

На Сіверському напрямку Чернігів продовжує оборону. Підрозділи оперативного угруповання військ утримують позиції на зайнятих рубежах.

У районі населеного пункту Михайло-Коцюбинське Чернігівської області перед водною перешкодою стоїть колона до 200 одиниць техніки та живої сили. Міст через річку зруйнований.

На Слобожанському напрямку підрозділи зі складу угруповання продовжують ведення оборонних боїв, успішно здійснюють вогневе ураження противника.

Об'єднані сили ведуть оборонну операцію як і раніше силами двох оперативно-тактичних угруповань.

На Приморському напрямку оперативне угруповання військ здійснює прикриття морського узбережжя і перешкоджає оточенню міста Миколаїв.

Повітряні сили ЗСУ відбивають повітряні удари противника. Тривають систематичні бойові дії. До теперішнього часу російські загарбники вже втратили 37 літаків і 37 вертольотів.

Захисник Києва продовжують відбиття наступу ворога, нанесення ураження його наступальним угрупованням і утримання певних рубежів.

"Противник деморалізований. Місцеве населення всіма способами показує, що Росії тут не раді. Боротьба йде по всій країні. Разом переможемо! Закликаємо користуватися тільки перевіреними джерелами інформації і не піддаватися паніці. Ворог цього чекає", - підкреслили в Генштабі.

читайте такожВорог отримав по зубах у Гостомелі: знищено десятки окупантів РФ, захоплено трофеї

Війна РФ проти України

Рано вранці 24 лютого Путін заявив, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти