Це не Покровський напрямок: окупанти посилили тиск ще на одній ділянці фронту

12 вересня 2024, 12:12
172
Збільшується кількість артилерійських обстрілів противника, кількість застосування розвідувальних безпілотних апаратів, скиди з безпілотників.
Це не Покровський напрямок: окупанти посилили тиск ще на одній ділянці фронту
На Таврійському напрямку зросла інтенсивність бойових дій / Коллаж: Главред, Фото: Facebook/UALandForces

Речник ОУВ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що у зоні відповідальності оперативного угруповання військ "Таврія" значно зросла інтенсивність бойових дій. Свою заяву він зробив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

"На наших напрямках зросла інтенсивність бойових дій. Збільшується кількість артилерійських обстрілів противника, кількість застосування розвідувальних безпілотних апаратів, скиди з безпілотників. Вони помітно інтенсивніше працюють порівняно з великим попереднім періодом", - сказав він.

Хто такий Дмитро Лиховій

Дмитро́ Ві́кторович Лихові́й — український журналіст, громадський діяч, поет, військовослужбовець, учасник війни з Росією.

відео дня

Головний редактор інтернет-видання "Новинарня", зазначає Вікіпедія.

Дмитро Лиховій зазначає, що всі штурми відбуваються малими піхотними групами на Запоріжжі, окрім Гуляйпільського напрямку. Також речник виділяє і Херсонський напрямок.

Окупанти їх здійснюють з метою відновлення раніше втрачених росіянами островів в гирлі Дніпра ближче до Кринок і вздовж Лівобережжя.

Що таке ОСУВ "Таврія"

Оперативно-стратегічне угруповання військ "Таврія" — об'єднання Сухопутних військ України. Створене під час повномасштабного російського вторгнення на територію України. Командує угрупуванням бригадний генерал Олександр Тарнавський. Бійці цього угрупування військ брали участь в контрнаступі української армії в 2022 році на півдні і в боях на Авдіївському напрямку.

"Що стосується особового складу, то якогось акцентованого посилення ми не бачимо, але при цьому йде постійний робочий процес, коли приходить вороже підкріплення. Це постійний циклічний (процес - ред.), коли поповнюються запаси боєприпасів і все це робиться для підтримання інтенсивності цих штурмових дій, але ці групи поповнення, зокрема із підрозділів "Шторм-V" - деякі мотострілецькі, деякі морської піхоти російські підрозділи, не є такими великими, в них зараз не дуже з цим великі можливості - це десь 100, інколи десятки особового складу туди заводиться", - додав речник.

Речник ОУВ "Таврія" вказує, що, попри постійне винищення ворожих артилерійських систем, у росіян немає дефіциту з боєприпасами.

Ситуація на фронті - останні новини

На жаль, Покровськ залишився без води, адже окупанти зруйнували фільтрувальну станцію та міст. Ситуація у місті складна і "найближчим часом кращою не стане", каже Філашкін.

На жаль, під Покровськом РФ пішла в наступ з купою бронетехніки. Востаннє ворог проводив подібні штурмові дії із застосуванням такої кількості техніки в ніч з 1 на 2 вересня, каже Цехоцький.

Водночас ЗСУ збили наступальний потенціал окупантів на Курщині. Українські сили заманили російських окупантів на незручні позиції та відкрили велике вікно можливостей через наступ на Курську область.

Читайте інші новини про війну:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти