Звання Героя України присвоюватимуть по-новому: Зеленський вніс зміни

12 травня 2023, 15:35оновлено 12 травня 2023, 16:38
Володимир Зеленський вніс зміни до до Статуту звання Герой України.
Звання Героя України присвоюватимуть по-новому: Зеленський вніс зміни
В Україні змінять процедуру присвоєння звання Герой України / колаж Главред, фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вніс корективи до Статуту звання Герой України. Згідно зі змінами попередній розгляд подань про присвоєння найвищого державного звання здійснюватиме експертна група при Комісії державних нагород та геральдики при президентові.

Зеленський постановив, щоб кожен геройський вчинок громадян, які брали участь в обороні України, не залишився без уваги, був окремо розглянутий і відзначений на найвищому рівні. Зміни до Статуту внесли сьогодні, 12 травня, повідомляється на сайті Президента.

"Велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння тому чи іншому нашому захисникові звання Герой України говорить про те, що це питання потребує упорядкування. Тож було вирішено передбачити спеціальний дорадчий орган – експертну групу, - наголосив Зеленський".

відео дня

"Кожен і кожна з наших героїв, хто самовіддано боронив Україну від російський загарбників, хто звільняв нашу землю від окупанта та пожертвував заради нашої свободи своїм здоров’ям чи життям, має бути гідно відзначений. Ми повинні знати імена всіх наших героїв", – додав президент.

Експертна група

Згідно з указом Президента, при Комісії державних нагород та геральдики при Президентові України утворюється експертна група, яка формується з представників Міністерства оборони України, Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України, Генерального штабу ЗСУ, командувань видів та родів військ, командувань оперативно-стратегічних угруповань військ, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної спеціальної служби зв'язку та захисту інформації України, Управління державної охорони України, Офісу Президента України.

Якщо попередній розгляд подань про відзначення державними нагородами здійснює експертна група при Комісії державних нагород та геральдики при Президентові України, то матеріали вносяться на розгляд цієї Комісії разом із висновком групи.

Втрати на війні

Нагадаємо, від важких поранень перестало битися серце 23-річного захисника. У квітні, під час виконання бойового завдання у Донецькій області, воїн потрапив під сильний артилерійський обстріл.

На фронті загинув "Сокіл", який виконував шалені спецоперації. Побратими Олександра Сінельнікова називають його Героєм та кажуть, що мало хто виконував операції, які виконував він.

У США заявили про "300 тисяч загиблих українських військових". В Офісі президента відреагували на таку заяву і назвали її "цинічною та маніпулятивною".

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти