Зліт цін на електроенергію в Україні: скільки тепер доведеться платити

7 травня 2020, 20:22
Тарифи на електроенергію для українців можуть різко зрости на 30%.
Електроенергія
На українців чекає підвищення тарифів на електроенергію / Reuters

Критична ситуація в енергетичній сфері може призвести до підвищення цін на електроенергію для населення. У зв'язку з цим алгоритм розрахунку ціни зміниться, а ціна на світло зросте на третину: замість 90 копійок за 100 кВт/год українці заплатять 1,40 грн.

У вівторок, 2 травня, виконуюча обов'язки міністра енергетики Ольга Богуславець заявила, що Україна зіткнулася з колосальною кризою в енергетичній сфері.

"Ми переживаємо найбільшу енергетичну кризу за всю історію України", - заявила вона.

відео дня

Внаслідок теплої зими і карантинних факторів споживання електроенергії підприємствами знизилося на 9%. Борги перед Енергоатомом досягли суми у 5 мільярдів гривень, а гідроенергетика дає абсолютно антирекордний показник. Також у поточному році зафіксовано зростання імпорту електроенергії з сусідніх держав – Росії та Білорусі, повідомляє Obozrevatel.

Незважаючи на публічні слова глави НКРЕКП Валерія Тарасюка про те, "якщо ціна стане підійматися, хоч це і не дуже ринково, ми будемо стримувати зростання", в Нацкомісії виношують плани щодо скасування перехресного субсидування, що призведе до зростання цін на електроенергію для споживачів.

Сьогодні українці платять 90 копійок за спожиті 100 кВт/год, однак незабаром тариф може подорожчати до 1 грн 40 копійок. У підсумку за світло українці сплатять на 30% більше.

Раніше ми повідомляли, що ціна на світло для українців може зрости майже в два рази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти