Потужний вибух і стовп густого диму над містом: росіяни скинули бомби на Суми

11 серпня 2024, 17:12оновлено 11 серпня, 20:10
4443
Моніторингові канали повідомляють про те, що в Сумах було зафіксовано "приліт" КАБа.
Сумська область, пожежа
У Сумах прогриміли потужні вибухи / Колаж: Главред, фото: скріншот, ДСНС (ілюстративне фото)

У Сумах прогриміли потужні вибухи. Над містом здіймається густий стовп чорного диму. Повітряні сили ЗСУ попереджали про те, що російська авіація наблизилася до українського кордону.

Моніторингові канали повідомляли про те, що російські окупанти скинули КАБи для удару. Вони летіли в напрямку Сум.

Після цього в місті прогриміли 3 потужні вибухи. Місцеві жителі повідомляють, що після вибухів над містом почав здійматися чорний дим.

відео дня
вибухи в Сумах
У Сумах прогриміли потужні вибухи / фото: скріншот

Наразі невідомо, чи є руйнування, жертви та постраждалі.

Пізніше в Сумській ОВА повідомили, що росіяни вдарили по об'єкту інфраструктури в Сумському районі.

"На місці працюють усі необхідні служби. Проводяться аварійно-відновлювальні роботи. Наслідки ворожої атаки уточнюються. Бережіть себе та своїх рідних, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги", - йдеться в повідомленні.

Потужний вибух і стовп густого диму над містом: росіяни скинули бомби на Суми
Що таке КАБи? / Інфографіка: Главред

Що таке КАБи?

Керована авіаційна бомба - один із видів авіаційних боєприпасів, авіаційна бомба, оснащена для підвищення точності влучання в ціль аеродинамічними поверхнями і системою наведення, пише Вікіпедія.

Вони є одним з основних видів високоточної зброї, оскільки поєднують високу точність попадання і значну потужність бойової частини. Маса бомби коливається від 500 кг до 1500 кг.

Ракетна атака РФ по Україні

Нагадаємо, що росіяни атакували Суми ракетами та КАБами. Спочатку російські окупанти підняли в повітря авіацію. Одразу після цього з'явилася загроза застосування балістичного озброєння, після чого в Сумах та області прогриміли потужні вибухи, які було чути в різних районах міста.

6 серпня російські окупанти запустили дрони - у Хмельницькій області було чути вибухи. Командування Повітряних сил також попереджало про можливість застосування ворогом ударних дронів "Шахед" Згодом у кількох районах, зокрема, у Шепетівському, було чути звуки вибухів.

Окупанти атакували Одесу 2 серпня, у місті прогриміли вибухи. Голова Одеської ОДА Олег Кіпер закликав жителів області перебувати в укриттях до відбою тривоги і зазначив, що продовжує зберігатися загроза ракетного удару. Пролунало 2 потужні вибухи.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти