Зеленський затвердив першу стратегію військової безпеки України

25 березня 2021, 21:52
Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про стратегію військової безпеки України.
Володимир Зеленський
Зеленський затвердив стратегію військової безпеки України / Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський затвердив стратегію військової безпеки України, яка була прийнята Радою національної безпеки і оборони.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, такий документ в Україні підготовлений вперше.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2021 року "Про Стратегію військової безпеки України". Затвердити стратегію військової безпеки України...", - сказано в указі, який набирає чинності з дня його опублікування.

Як йдеться в указі, стратегія військової безпеки повинна забезпечити реалізацію державної політики у сфері оборони і визначити шляхи реалізації політики у військовій сфері, а також сферах оборони і військового будівництва.

Зокрема, документ передбачає впровадження комплексного всеосяжного підходу до оборони країни в умовах військової загрози, пов'язаної з використанням гібридних методів.

читайте такожПрезидент дав зелене світло стратегії для звільнення Криму

"Стратегія визначає цілі, пріоритети та завдання реалізації державної політики у воєнній сфері, сфері оборони і військового будівництва, спрямовані на захист національних інтересів від воєнних загроз, надання опору і стримування збройної агресії проти України, запобігання або стримування противника від повномасштабного застосування військової сили проти України, припинення тимчасової окупації Російською Федерацією частині території України, захист суверенітету і територіальної цілісності України насамперед шляхом здійснення міжнародно-правові, політико-дипломатичних, безпеки, гуманітарних та економічних заходів", – пояснили в Офісі президента.

Також наголошується, що документ сприятиме інтеграції України в НАТО і отриманні членства в Альянсі.

Мирний план щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти