Арестович зробив заяву про сценарії щодо Донбасу

10 березня 2021, 15:48
У найближчі 2-3 тижні Німеччина і Франція представлять свій план щодо конфлікту на Донбасі, сказав Олексій Арестович.
Арестович
Україна готується в тому числі і до ескалації бойових дій на Донбасі - Арестович / УНІАН

На Росію чиниться тиск з боку США, Євросоюзу та України. У Москви є три варіанти розвитку подій. Зокрема, сценарії можуть припускати згоду з планом Парижа і Берліна щодо Донбасу, загострення російсько-українського конфлікту на сході України і збереження ситуації, за якої РФ лякатиме наступом, але продовжить перемовини в рамках Нормандського формату і Мінського процесу, заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook радник делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович.

За його словами, у Кремля буде варіант погодитися з планом Франції та Німеччини щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Деталі документа повинні з'явитися до кінця березня.

"Кремль приймає ініціативу Франції та Німеччини щодо реалізації кластерів мирного процесу (відносно нова ініціатива, запропонована в рамках нормандського формату, подробиці якої наразі не розголошуються, повинна бути офіційно запропонована сторонам до кінця березня)", - сказав Арестович.читайте такожУкраїна готується відбити Донбас, шанси її як ніколи високі

Також він вважає, що існує і другий варіант розвитку подій, за якого РФ відмовиться від такого плану і спровокує ескалацію російсько-українського конфлікту на сході України.

У третьому випадку Москва збереже мілітаристську риторику, проте продовжить перемовини в рамках існуючих домовленостей.

Спікер української делегації у ТКГ додав, що Україна працює над перемовним процесом щодо Донбасу, однак припускає можливу активізацію бойових дій в регіоні.

"Природно, свої плани є і у нас, на всі випадки, включаючи перехід конфлікту в активну фазу. Загальна наша стратегія: примус Кремля до перемовин у взаємодії з нашими міжнародними партнерами і готовність до можливої активізації на фронті", - підкреслив Олексій Арестович.читайте такожЗагострення до літа: чому Росія стягує танки і військових на Донбас

Ситуація на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти