Кравчук оголосив про реакцію Росії на мирний план щодо Донбасу

14 березня 2021, 05:45оновлено 14 березня 2021, 07:56
Перемовини у рамках ТКГ щодо Донбасу зайшли в глухий кут ще з вересня минулого року, сказав Леонід Кравчук.
Кравчук
Росія вивчає новий мирний план щодо Донбасу, проте публічно цей факт не коментує - Кравчук / УНІАН

З осені минулого року перемовини в рамках Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу заблоковані під приводом пошуку нових механізмів з врегулювання конфлікту. Росія не йде на компроміс щодо Донбасу, а підконтрольні Москві "ЛДНР" повністю виконують волю Кремля. Російська сторона отримала план України, Німеччини та Франції, проте воліє цей факт не коментувати, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 глава української делегації у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук.

За його словами, з осені через блокаду перемовного процесу не вирішуються навіть ті питання, щодо яких сторонами вже вдалося домовитися. Вносяться нібито нові пропозиції і механізми, однак це все робиться для того, щоб відвернути увагу від ситуації з врегулюванням російсько-українського конфлікту.

"Починаючи з вересня минулого року жодне з питань не вирішене, а навпаки, навіть ті питання, які піднімалися, не вирішені, за якими вже були домовленості. Вони заблоковані під виглядом нових пропозицій, механізмів, а насправді це тільки відволікання від головного питання - врегулювання ситуації на Донбасі", - сказав Кравчук.читайте такожУ Зеленського заявили про план щодо Донбасу і попередили РФ про удар

Український парламентер стверджує, що Росія, як і раніше, не планує йти на поступки щодо Донбасу, а представники окремих районів Донецької та Луганської області діють повністю в інтересах Москви. До того ж РФ вже отримала мирний план Києва, Парижа і Берліна щодо Донбасу, проте росіяни воліють це питання не коментувати.

"Виходячи з цього, і це нормально, Україна, Німеччина і Франція ініціювали новий план дій, тому що потрібно дати не тільки нові ідеї, а й аналіз, пропозиції для того, щоб вийти з цього глухого кута. Цей план дій знаходиться на вивченні у Росії, Росія мовчить і іноді подає сигнали, що вона плану не бачила. Але він є", - підкреслив Леонід Кравчук.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти