Зеленський пояснив, навіщо йому потрібно говорити з Путіним

3 січня 2021, 08:46
Президент України висловився з приводу того, навіщо йому обов'язково потрібно провести бесіду з російським лідером.
Зеленський, Путін
Володимир Путін і Володимир Зеленський / Reuters

Український президент Володимир Зеленський впевнений - він зобов'язаний безпосередньо говорити з російським лідером Володимиром Путіним, інакше військовий конфлікт на Донбасі не вдасться врегулювати.

Про це Керівник України заявив в інтерв'ю виданню Фокус. При цьому зараз Зеленський не бачить причин для дзвінка Путіну.

"Я можу йому зателефонувати, він точно зі мною поспілкується. [Не телефоную ‒ Главред], тому що немає предмета для розмови. Якщо продовжиться затримка із зустріччю радників, то я буду з ним спілкуватися обов'язково. Як президент України я повинен вирішувати з ним всі складні питання. І якщо це допоможе швидше зупинити війну, я повинен з ним спілкуватися. До того ж я вважаю, що повинен бути як діалог начебто в нормандському форматі, так і прямий діалог. Тому що є питання, які ми не ставимо в нормандському форматі - ні питання заручників в Росії або Криму, ні питання Криму. Цей формат суто про Донбас. Тому ми повинні говорити з ним глобально тет-а-тет", ‒ заявив він.

За словами Зеленського, ніхто крім України не зацікавлений у якнайшвидшому закінченні війни на Донбасі. А ситуація з виходом з кризи в переговорах в Нормандському форматі вкрай затягнулася через пандемії коронавірусу.

"Зустріч радників повинна була відбутися в грудні. На ній планувалося обговорити конкретні кроки. Хочу, щоб до них були прив'язані конкретні дати, як з нашим першим режимом тиші. І тут є суперечки. Тому що за дати треба буде всім відповідати. Ця зустріч так і не відбулася. По-перше, вони сперечаються. По-друге, коронавірус, тому зараз її теж не буде", ‒ заявив президент України.

читайте такожПутін загнав Зеленського в кут: експерт пояснив патову ситуацію щодо Донбасу

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • 25 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що на цей час немає передумов для прямих переговорів з главою РФ Володимиром Путіним. Розмова відбудеться в тому випадку, якщо виникнуть проблеми з організацією зустрічі радників лідерів країн нормандського формату. При цьому глави двох держав повинні вести діалог про врегулювання російсько-українського конфлікту.
  • Російські ЗМІ 9 грудня з посиланням на джерела в Адміністрації президента РФ заявили, що переговори по Донбасу тривають, проте зустрічі в нормандському форматі не буде, оскільки в Москві звинувачують Київ у невиконанні домовленостей, досягнутих в рамках саміту в Парижі в грудні 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти