Зеленський анонсував створення офісу Кримської платформи: чим він займатиметься

20 травня 2021, 13:49
44
Саміт Кримської платформи - це серйозний крок для деокупації анексованого Росією півострова, заявив президент України.
Крим, Україна
В Україні буде створено офіс Кримської платформи / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що саміт Кримської платформи – це серйозний крок для деокупації анексованого Росією півострова.

Під час великої прес-конференції 20 травня глава держави заявив, що буде створено офіс Кримської платформи, в якому юристи та економісти будуть займатися питаннями окупованого Криму, зокрема гуманітарною допомогою і питаннями українців, яких Росія незаконно утримує у в'язницях і в Криму, і в РФ.

За словами президента, перший саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня в Києві. Очікується приїзд безлічі високопоставлених представників іноземних держав. Серед них президенти, глави урядів, міністри закордонних справ, спікери та інші делегати.

При цьому Зеленський відмовився озвучити список країн, які візьмуть участь у саміті.

"Це (участь у саміті, - ред.) ризик для всіх країн ускладнити відносини з Російською Федерацією. Росія дуже важко сприймає Кримську платформу", - сказав президент.

Кримська платформа - про що раніше писав Главред:

  • 26 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ, що передбачає запуск заходів, спрямованих на звільнення і повернення анексованого Криму. Серед них - доручення Кабміну про організацію Кримської платформи.
  • Захід пройде напередодні 24 серпня – Дня Незалежності України. Саміт відбудеться в Києві.
  • Сполучені Штати Америки підтримують створення Україною переговорного майданчика Кримська платформа. Планується, що американська держава буде представлена на саміті на високому рівні.
  • Організатори саміту Кримська платформа вирішили засекретити список учасників. Це зроблено у зв'язку із заявами Росії" про загрозу проекту для територіальної цілісності РФ.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти