Зеленський запропонував Раді нову ідею щодо касових апаратів для ФОП

30 листопада 2020, 11:09оновлено 30 листопада 2020, 16:38
Від імені президента на сайті парламенту зареєстрований відповідний законопроєкт.
Владимир Зеленский
Володимир Зеленський / GettyImages

Український президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає відстрочку введення касових апаратів для малого бізнесу.

Текст документа доступний на офіційному сайті Верховної Ради. У законопроєкт обов'язкове введення касових аппаратів для ФОП пропонується відстрочити до 1 січня 2022 року. А далі - застосовувати лише для ФОП другої-четвертої груп.

Також пропонується:

  1. Скасувати штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка вказана в денному звіті РРО, і за відсутність попереднього програмування товарів.
  2. Продовжити на рік (до 1 січня 2022 року) застосування знижених розмірів фінансових санкцій за порушення суб'єктами господарювання окремих вимог Закону про використання РРО при проведенні розрахункових операцій;
  3. Введення терміна "дистанційні послуги".
  4. Передбачити незастосування РРО при наданні дистанційних послуг, розрахунки за які здійснюються виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

читайте такожКарантинні виплати на дітей ФОПів - у Кабміні прийняли нове рішення

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • У Києві 3 листопада влаштували протести біля Верховної Ради. Під будівлю парламенту вийшли на протест підприємці. Вони виступають за зменшення фінансового навантаження на малий і середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.
  • 17 листопада парламент розглянув доопрацьований проєкт закону про відстрочку касових апаратів для ФОП. Але лише 17 народних обранців IX скликання підтримали оновлений документ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти