Застрелили через двері: з'явилися деталі страти окупантами РФ відомого диригента в Херсоні

25 жовтня 2022, 08:35
Юрій Керпатенко прийняв рішення залишитися в рідному місті і активно підтримував Україну і ЗСУ.
Юрій Керпатенко
Юрій Керпатенко / Факти

Стали відомі подробиці жорстокого вбивства російськими окупантами в Херсоні відомого диригента обласної філармонії Юрія Керпатенка.

Як розповіли його друзі і знайомі, окупанти планували пропагандистські акції і хотіли, щоб в них брав участь камерний оркестр "Гілея", диригентом якого і був 46-річний українець. За відмову співпрацювати окупанти РФ прийшли в будинок музиканта і застрелили його через двері, пишуть Факти.

Як розповіли знайомі вбитого ра**истами диригента, того дня він перебував удома разом зі своєю коханою. Вона в той злощасний день вона стала свідком розстрілу коханого і отримала поранення, з яким потрапила в лікарню.

Відзначається, що після 24 лютого Юрій Керпатенко прийняв рішення залишитися в рідному місті. У березні туди зайшли російські військові. З соцмереж видно, що диригент активно підтримував Україну і ЗСУ.

Є інформація, що Юрія окупанти кілька разів запрошували до філармонії, спілкувалися, пропонували співпрацю, однак він відмовлявся. Диригентом навіть займалися головорізи з ФСБ, але він теж був непохитний, бо не хотів своїми концертами популяризувати брехню про "мирне і спокійне" життя в Херсоні під окупацією Росії. За це ра**исти прийшли в його будинок і застрелили через двері, пише видання.

Раніше повідомлялося про те, що російські окупаційні війська розстріляли диригента місцевої філармонії прямо в його будинку.

"Сьогодні стало відомо, що диригента Херсонської філармонії розстріляли окупанти. Він відмовився з ними співпрацювати", - написала журналістка Ваніна.

Як зазначила журналістка, причиною вбивства стало те, що диригент відмовився співпрацювати з окупантами. Росіяни постійно йому погрожували, кажучи:"ми до тебе ще прийдемо".

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти