Заборона продажу алкоголю і сигарет в супермаркетах: в Україні пропонують відкрити спецмагазини

21 липня 2021, 09:39
За незаконний продаж сигарет або алкоголю пропонують штрафувати більш ніж на 21 тисячу грн.
пляшки, алкоголь
В Україні алкоголь можуть заборонити продавати в супермаркетах / Reuters

Продаж алкоголю та сигарет може бути заборонена в супермаркетах і продуктових магазинах в Україні.

Для торгівлі тютюновими та лікеро-горілчаними виробами пропонується відкрити спеціалізовані торгові точки. Такі новації містяться в законопроекті №5805, зареєстрованому народним депутатом від Слуги народу Георгієм Мазурашу.

Нардеп висунув пропозицію про те, що продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв, вина, звичайних і електронних сигарет, пристосування для куріння без згоряння тютюну і аксесуарів для них може здійснюватися тільки в спеціалізованих торгових точках. При цьому крім алкоголю і сигарет в таких спецмагазинах більше нічого не буде продаватися.

У законопроекті передбачається, що в супермаркетах, продуктових магазинах і точках, де продаються спортивні або дитячі товари, реалізація алкогольної та сигаретної продукції буде категорично заборонена.

Мазурашу впевнений, що його законопроект допоможе Україні боротися з масовим вживанням алкоголю і сигарет, які призводять до захворювань, травм і смертей. Законопроект вже переданий на розгляд.

Додамо, що згідно із законопроектом, магазин або супермаркет, який вирішить продавати сигарети або алкоголь, може бути покараний стягненням у розмірі 21 тисячі 180 гривень.

Нагадаємо, раніше голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький оцінив ймовірність радикального підвищення цін на сигарети.

За словами "слуги народу", в Україні Ціна за пачку сигарет повинна дорівнювати 200 грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти