Зачистка передмістя Херсона: ЗСУ "покришили" бойових бурятів Путіна

1 липня 2022, 20:25
Військовослужбовці 60-ї окремої піхотної бригади ЗСУ провели успішний наступ і звільнили селище Потьомкіне в Херсонській області.
буряти 01
Бурятських окупантів викинули з передмістя Херсона / warfare.com.ua

Під час зачистки українськими військовими звільненого від ворога селища Потьомкіно в Херсонської області, в речах мертвих російських десантників були знайдені цінні речі, які вони силою відібрали в українських громадян.

Як розповіли в оперативному командуванні південь в Facebook, військовослужбовці 60-ї окремої піхотної бригади ЗСУ провели успішний наступ і звільнили селище Потьомкіне в Херсонській області.

"При цьому вони відбили кілька контратак російських окупантів, знищили загарбницькі БМП і танки, а також "зловили" одного "Тигра", - зазначили в ЗСУ.

"Під час зачистки населеного пункту наші військовослужбовці знайшли в речах мертвих російських десантників цінні речі, які вони силою відібрали в українських громадян. Це золоті і срібні кільця, ланцюжки і сережки, ювілейні монети і годинник. Жителі Потьомкіно зізнавалися, що окупанти викрадали їхні цінні речі з нелюдською жорстокістю, особливо відзначалися буряти. Після звільнення селища від злочинців-ра**истів місцеве населення з полегшенням зітхнуло, а українські військові задоволені результатом. Золото і срібло передадуть на церкву в Київський Патріархат", - сказано в повідомленні.

Зачистка передмістя Херсона: ЗСУ 'покришили' бойових бурятів Путіна
/ Facebook/okPivden

У командуванні зазначили, що випадки мародерства це звичайна поведінка россйского солдата: вони вбивають і викрадають на полі бою і в захоплених населених пунктах речі, які знаходяться при вбитих або поранених, власність мирного місцевого населення.

читайте такожБунт в РФ: дружини "бойових бурятів" Путіна зажадали повернути їхніх чоловіків з України

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Херсонській області українські захисники вибили російських окупантів з села Потьомкіно.

Місцеве населення зітхнуло з полегшенням. Про це заявили Збройні Сили України.

Дивіться новини Херсона онлайн

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти