За успішною операцією стоїть ГУР: РФ втратила ще один літак Су-34 - ЗМІ

4 січня 2024, 10:42оновлено 4 січня, 11:37
Ворожий літак згорів на аеродромі "Шагол" в російському Челябінську. Подробиці не уточнюються.
Кирило Буданов, Су-34
На російському аеродромі згорів Су-34 / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, скріншот, pixabay.com

У ніч на 4 січня на аеродромі "Шагол" в російському Челябінську згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. До інциденту має відношення Головне управління розвідки Міноборони України. Про це пише Українська правда з посиланням на джерело в спецслужбах

"Констатуємо, що ворожий літак згорів", - цитує УП свого співрозмовника.

За словами джерела журналістів, за цим стоїть Головне управління розвідки МОУ.

відео дня

Довідка. Челябінськ (Шагол) - військовий аеродром, розташований на північний захід від міста Челябінська, пише Вікіпедія.

Аеродром придатний для літаків типу Іл-76, Ан-22, Ту-134 і всіх більш легких, а також геликоптерив усіх типів. Широко використовується як аеродром підскоку і аеродром тимчасового базування на час навчань.

Аеродром
Аеродром "Шагол" в російському Челябінську / google.com/maps

Є основним аеродромом для навчально-тренувальних польотів курсантів Челябінського військового авіаційного інституту штурманів. На аеродромі базуються літаки Ту-134Ш, Ту-134УБЛ и Ан-26Ш 221-ї навчальної авіабази ВПС РФ.

ЗСУ "відминусували" російські "СУшки"

24 грудня Повітряні Сили Збройних сил України из ЗРК збили ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34 на Маріупольському напрямку.

22 грудня представник ВПС ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 були знищені українськими військовими. Ці літаки давно не з'являлися в статистиці втрат РФ.

Аналітики Інституту вивчення війни заявили, що збиття Силами оборони України одразу трьох винищувачів-бомбардувальників Су-34 російських окупантів викликало в країні-агресорі значне занепокоєння.

Авіаційний експерт, аналітик, колишній інженер-випробувач конструкторського бюро "Антонов" Костянтин Криволап пояснив, що втрата одразу чотирьох літаків - дуже серйозна для окупантів.

"Росіяни збирають приблизно 8 літаків Су-34 на рік. Фактично за кілька днів була знищена піврічна програма випуску", - сказав Криволап.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти