Ядерний шантаж Росії: як і для чого окупанти лякатимуть світ радіацією

12 березня 2022, 14:48
654
Російське керівництво розуміє, що їхні плани швидкої кампанії провалилися, і воно переходить до ядерного шантажу.

ЧАЕС
ЧАЕС / УНІАН

Українська розвідка з'ясувала, що Російська Федерація опрацьовує два варіанти ядерного шантажу для реалізації в Україні. Головна мета - залякати світ ядерними вибухами.

"У нас є інформація про розробку двох варіантів. Який з них вони виберуть, це залежить тільки від них. Перший - це масштабне підпалювання радіоактивних лісів, підніметься відразу радіоактивна хмара і піде в напрямку, куди дме вітер. Друге - застосування артилерії по ядерному сховищу. Результат буде той же", - написав у Facebook голова військової розвідки Кирило Буданов.

За його словами, в будь-якому випадку російське керівництво буде звинувачувати в катастрофі саме Україну. Хоча Москва не вперше вдається до ядерного шантажу. Йдеться про обстріли блоків Запорізької атомної електростанції та ракетний удар по Харківському фізико-технічному інституту, на території якого є експериментальний ядерний реактор.

"Це все мета залякування. Тепер російське керівництво розуміє, що їхні плани швидкої кампанії провалилися, і вони переходять до ядерного шантажу", - додав Буданов.

Нагадаємо, раніше в ГУР заявили, що Україна знає про всі плани Росії щодо захоплення її території. Відомо, що продовжувати війну вже хочуть тільки президент РФ Володимир Путін і міністр оборони Сергій Шойгу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти