Окупанти розмістили вибухівку у машзалі енергоблока ЗАЕС

21 липня 2022, 14:58
Окупанти заблокували проїзд спецтехніки, за допомогою якої можна було б загасити ймовірну пожежу.
Запорожская АЭС, российские военные
Окупанти розмістили техніку у машзалі енергоблоку / Колаж Вікіпедія, УНІАН

У Запорізькій області окупанти підвищують ризик ядерної катастрофи. Вони розмістили вибухівку та військову техніку у машинній залі 1-го енергоблоку Запорізької АЕС. Загалом у залі знаходиться 14 одиниць важкої російської техніки з боєкомплектом, зброєю та вибухівкою. Про це повідомляє Енергоатом.

Усе це окупанти розмістили поруч з обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора, а також близько до головного маслобаку. У цьому баку зберігається легкозаймисте масло, яке використовують для охолодження парових турбін.

Слід зазначити, що поруч з вибухівкою розміщений вибухонебезпечний водень. Його використовують для охолодження генератора. Через військову техніку до машзали енергоблока не зможе заїхати спеціальна пожежна машина чи інші машини. У випадку пожежі це може спричинити катастрофу величезних масштабів.

"Відтак ризик пожежі багатократно зростає, а її гасіння стає вкрай проблематичним. Якщо ж пожежа станеться, наприклад через випадкову детонацію боєкомплекту, то її масштаби можуть дорівнювати тій, яка відбулася під час аварії на ЧАЕС", - йдеться у повідомленні.

читайте такожЯдерний тероризм РФ: путінська крилата ракета пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС

Окупанти на Запорізькій АЕС тероризують весь світ

Це вже не перший випадок, коли окупанти ставлять під загрозу не лише свої існування, а й життя величезної кількості людей. 3 березня війська РФ направили в Енергодар колону бронетехніки зі 100 одиниць. 4 березня вони обстріляти Запорізьку АЕС під час спроби захопити її. Тоді на атомній електростанції спалахнула пожежа.

Згодом російським військовим вдалося захопити АЕС. Вони розмістили на майданчику станції свої техніку та почали використовувати АЕС як військову базу.

14 березня стало відомо про те, що окупанти підірвали боєприпаси поблизу одного з енергоблоків Запорізької АЕС. На станції були присутні також працівники Росатому.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти