Вучич повторив фейк РФ про "мінування" Україною сербських літаків: Київ різко відповів

18 квітня 2022, 15:18оновлено 18 квітня 2022, 15:54
У МЗС категорично відкинули безпідставні звинувачення президента Сербії.
Александар Вучич, Сербія 03
Александар Вучич, Сербія / Reuters

Заяви президента Сербії Александара Вучича про нібито причетність України до повідомлень про мінування літаків сербських авіакомпаній, що здійснюють польоти в РФ, не відповідають дійсності, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Категорично відкидаємо безпідставні звинувачення президента Сербії. Його заяви про нібито причетність України до повідомлень про мінування літаків сербських авіакомпаній, що здійснюють польоти в РФ, не відповідають дійсності", - сказав він у коментарі агентству Інтерфакс-Україна у понеділок.

Він підкреслив, що в МЗС України розчаровані, що Сербія досі не приєдналася до санкцій ЄС, накладених проти Росії за нічим не спровоковану війну проти України.

відео дня

"Кожен день Росія завдає ракетно-бомбові удари по українських містах, вбиває мирних жителів, руйнує цивільну інфраструктуру. Жорсткі санкції і єдність демократичного світу здатні зупинити цю війну. Закликаємо Белград стати на бік правди і повною мірою долучитися до підтримки України та відстоювання цінностей, на яких заснована об'єднана демократична Європа", - зазначив Ніколенко.

Скандальна заява Вучича

Раніше президент Сербії Олександр Вучич заявив, що його країна продовжить польоти в Росію, незважаючи на повідомлення про "мінування" рейсів, за якими, на його думку, нібито стоять дві країни: одна - член ЄС, друга - Україна.

читайте такожУ МЗС звинуватили Угорщину: допомагає Путіну звірствувати в Україні

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти