ЗСУ зайшли в Куп'янськ і встановили прапор України - радниця голови Харківської облради

10 вересня 2022, 10:44
Збройні Сили України взяли місто Куп'янськ в Харківській області під свій контроль і опублікували фото з українським прапором.
ЗСУ осовободили Куп'янськ
ЗСУ зайшли в Куп'янськ і зняли російський триколор / Фото Facebook

Захисники України звільнили від російських окупантів Куп'янськ Харківської області. Збройні Сили України взяли місто під свій контроль і опублікували фото з українським прапором.

Про це повідомляє у Facebook радниця голови Харківської облради Наталія Попова.

"Куп'янськ - це Україна. Слава ЗСУ! Фото зі сторінки 92-ї опубліковано 10 вересня!", - написала вона.

Чому важливо звільнення Куп'янська

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що звільнення Куп'янська від окупантів повністю переріже логістику Ізюмського угруповання російських військ, оскільки там проходить залізниця та є перехрестя автомобільних шляхів.

"Оволодіння цим містом фактично повністю перерізає логістику Ізюмського угруповання російських військ", - сказав Жданов 24 каналу.

Він додав, що в такому випадку Ізюмське угруповання окупантів перебуватиме в оперативному оточенні українськими військами.

Контрнаступ ЗСУ та звільнення Харківської області

8 вересня Збройні Сили України підняли українські прапори в низці населених пунктів Харківської області, які раніше були окуповані росіянами. Зокрема, ЗСУ підняли прапор України в Балаклії, Волоховому Яру, Іванівці, Борщівці та Шевченківському.

Аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Збройні сили України домоглися значних успіхів у Харківській області та наступають на Куп'янськ. На думку експертів, ЗСУ можуть звільнити населений пункт протягом наступних 72 годин.

9 вересня головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний заявив, що всього за кілька днів ЗСУ звільнили від ворога вже понад 1000 квадратних кілометрів. Українські захисники продовжують успішний контрнаступ за багатьма напрямками.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти