Офіцер-експерт назвав нові напрямки, де ЗСУ можуть піти в контрнаступ

10 вересня 2022, 10:24
Як каже підполковник Роман Світан, брак особового складу у росіян змушує їх розосереджувати сили, чим успішно і користуються ЗСУ.
ВСУ, вибух
Офіцер-експерт назвав напрямки, де ЗСУ можуть піти в контрнаступ / фото УНІАН

Захист російських окупантів дуже ослаб на деяких ділянках фронту. І це, швидше за все, призведе до новим контрнаступам української армії. Про це в коментарі порталу "Обозреватель" розповів військовий експерт і підполковник запасу ЗСУ Роман Світан.

"Практично по всій лінії фронту можливі ось такі обвалення фронтів, це може бути і розвиток наступу на Берислав з-під Давидова Броду, дуже перспективно зараз там розвивається плацдарм, наші війська його розширюють. І вихід на Мелітополь також перспективний. Захід у Донецьк - один з моментів, які можна використовувати як контрнаступ. Вихід з Сіверська в бік Лисичанська також перспективний. Там зараз дуже пухкий фронт і немає посилення практично ніякого. Контрнаступ в районі Бахмута можливий. Дуже перспективний напрямок від Старого Салтова в бік Вовчанська, це під Харковом", - зазначив підполковник.

За його словами, брак особового складу у росіян змушує їх розосереджувати сили, чим успішно і користуються ЗСУ.

"Ми вийдемо з півночі і підійдемо до Слов'янська, тобто ось ці всі моменти, що в оточенні знаходилися Слов'янськ і Краматорськ, ми знімемо, і далі можемо працювати по Лівому березі Сіверського Дінця і це дуже важливо. Лівий берег Сіверського Дінця - Рубіжне та Сєвєродонецьк. Тобто ми будемо далі виходити на Сватове з двох сторін – з півдня і з боку Ізюма, і це звільнення Луганської області, причому не з правого берега, там, де у нас Лисичанськ і Сіверськ, а з лівого берега Сіверського Дінця", - підсумував Світан.

Контрнаступ ЗСУ в Харківській області

Армія України перейшла в контрнаступ в Харківській області. Українські війська просунулися в районі Балаклії і звільнили два села - Байрак і нову Гусарівку. Над ними встановили прапор України.

Російський пропагандист Юрій котеня заявляв, що війська РФ у Балаклії перебувають в оточенні ЗСУ.

Траса на Куп'янськ під вогневим контролем українських військ. Для окупантів склалася важка ситуація.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов 8 вересня заявив, що сили оборони України звільнили понад 20 населених пунктів у Харківській області.

Військова операція з витіснення військ Росії з українських територій триває.

Дивіться відео ТСН - ЗСУ досягають успіху по всій лінії фронту

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти