ЗСУ перейдуть у швидкий контрнаступ: ексшеф ЦРУ назвав ймовірні терміни

19 лютого 2023, 13:25оновлено 19 лютого 2023, 14:23
Окупанти продовжують наступати за допомогою великої маси погано навченої живої сили, підкреслив Девід Петреус.
ВСУ, війна, українські військові
Девід Петреус спрогнозував терміни контрнаступу ЗСУ / 28-а ОМБр імені лицарів Зимового походу

Тактика російського наступу на сході України продукує величезні людські втрати, оскільки українські військові демонструють прекрасні навички ведення боїв у міській забудові, заявив американський генерал Девід Петреус, який раніше очолював ЦРУ.

В інтерв'ю NV він підкреслив, що окупанти продовжують наступати за допомогою великої маси погано навченої живої сили з нікчемним військовим досвідом і не в дуже хорошій фізичній формі.

"Тактика їх використання показує, що Росія не переживає з приводу жертв серед своїх, люди — витратний матеріал", — говорить колишній глава ЦРУ.

відео дня

Водночас він вважає, що українська армія цілком може досягти злагодженості і комплексності ведення бойових дій і сформувати ефект координованого застосування різних родів військ.

Хто такий Девід Петреус

Девід Петреус - американський генерал, командувач центральним командуванням США (2008-2010). Був командувачем багатонаціональними силами в Іраку з лютого 2007 по вересень 2008 року. З липня 2010 року по липень 2011 року командувач силами США і НАТО в Афганістані. З вересня 2011 року по 9 листопада 2012 року обіймав посаду директора ЦРУ, пише Вікіпедія.

"А ось за українськими збройними силами спостерігати набагато цікавіше, і я впевнений, що в травні — початку червня, коли українська армія швидше за все піде в контрнаступ, вона покаже зовсім інший рівень технології ведення війни, в дуже сильному контрасті з тим, що сьогодні демонструє Росія", — додав Петреус.

Раніше американський військовий аналітик Філліп Карбер заявив про те, що російські окупанти можуть відновити спробу нового "броньованого" наступу, коли це дозволять рельєф місцевості і погодні умови.

"Росіяни фактично вивели свої війська з усього північного сходу. Думаю, що вони туди завжди можуть повернутися, адже на північ від Сум і Конотопа є дуже швидкісний маршрут, пряма дорога до Києва. І знову ж таки, як тільки вони прорвуться через річку біля Конотопа, там до передмістя Києва в сухий сезон відкрита місцевість", — підкреслив він.

У свою чергу американський генерал у відставці Бен Ходжес заявив, що Україна може звільнити окупований Крим до кінця літа, якщо західні партнери нададуть ЗСУ необхідну зброю і далекобійні ракети.

"Україна планує звільнити Крим, і я дуже сподіваюся, що це відбудеться до кінця літа за умови, що західні країни нададуть Україні все те, що вам потрібно і ви просите, і, звичайно, ракети потрібної дальності", — вважає він.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти