ЗСУ готують контрнаступ не чекаючи ленд-лізу: експерт розкрив подробиці

25 серпня 2022, 16:31
Для звільнення окупованих територій потрібен час, але все до цього йде.
ВСУ, Херсон
ВСУ, Херсон / УНІАН, скріншот

Восени має запуститися процес ленд-лізу для України, але підготовка до контрнаступальних дій або навіть тиск на угруповання військ противника триває постійно, навіть у ці дні

В інтерв'ю Главреду керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зазначив, що ситуація на фронті зараз абсолютно нормальна для нас, вона розвивається в потрібному руслі.

"Просто потрібен час. Треба запастися терпінням і розуміти, що все відбувається не так швидко, як хочеться. Підготовка до контрнаступальних дій або навіть тиск на угруповання військ противника триває постійно, навіть в ці дні. На сьогодні ЗСУ втілюють в життя стратегію, яка полягає в тому, що російським військам треба створити нестерпні умови перебування на окупованих територіях", - зазначив експерт.

Мусієнко пояснив, що через ослаблення підрозділів РФ, знекровлення засобами артилерії, зброєю, боєприпасами і продовольством, створило для них проблем з пересуванням і логістичним забезпеченням.

"Плюс до цього слід додати партизанські сили і рухи опору. Це створюється для того, щоб вичавлювати Російські угруповання військ на півдні і створити їм нестерпні умови, коли залишається тільки "жест доброї волі" і тікати. Якщо цей сценарій не буде реалізований і росіяни все-таки виберуть програшну для них тактику продовжувати бої, все одно це послабить їх угруповання військ і створить кращі передумови для великих контрнаступальних дій ЗСУ", - упевнений експерт.

Також він зазначив, що за будь-яких умов поступово ініціатива переходить на українську сторону і буде розвиватися.

"А що стосується ленд-лізу, то сподіваюся, що він запрацює - звичайно, буде потрібно деякий період часу для того, щоб переозброїтися. Зокрема, якщо мова йде про засоби ППО і авіації, в яких ми дуже потребуємо. Але я майже переконаний, що ці механізми будуть працювати, і Україна буде отримувати ще більше зброї і розширення військової допомоги", - підсумував Мусієнко.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ 12 серпня зруйнували останній міст біля Каховської гідроелектростанції. По ньому російські війська переправляли свою техніку на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

Аналітики ISW зазначають, що російські окупанти на Херсонщині, яких ЗСУ відрізали від постачання, вдаривши по мостах, тепер найімовірніше нездатні підтримувати масштабні механізовані операції в Херсонській області і не зможуть відбивати контратаки українських військових.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти