Лікар пояснив, кому небезпечно носити медичні маски

14 грудня 2020, 20:02
Астматики більше схильні до ризику зараження коронавірусом і частіше важче переносять захворювання.
коронавірус, маска
Лікар пояснив, кому небезпечно носити маски / Фото pixabay.com

Пацієнти з астмою дуже часто скаржаться на труднощі з носінням масок, але індивідуальні засоби захисту не несуть небезпеки для тих, хто страждає цієї хвороби.

Також вчений і лікар Олександр Карабіненко розповів, кому протипоказано носіння маски, пише РБК-Україна.

Як розповів професор В інтерв'ю, незважаючи на скарги астматиків на тяжкість носіння масок, Засоби індивідуального захисту не несуть додаткової небезпеки для них. Також медик розповів, в яких випадках маска може впливати на провокування небезпечних станів.

"Тільки в рідкісних випадках у людини може бути нестерпність якихось пилоподібних частинок або запахів, які виходять від матеріалу, з якого виготовлена маска",- підкреслює лікар.

При цьому фахівець додав, що астматики більше схильні до ризику зараження коронавірусом і частіше важче переносять захворювання. Він розповів, що поєднання цих двох хвороб вкрай згубно позначається на людині.

Коронавірус у світі - про що повідомлялося раніше:

  • Спеціаліст з інфекційних захворювань, директор медичного центру Міжнародного університету Ла-Ріохи Вісенте Соріано виявив, що хвороба COVID-19 протікає в більш легкій формі у пацієнтів, які під час зараження перебували в медичній масці.
  • Вчені висунули теорію про те, що носіння масок збільшує шанси хворіти на коронавірус безсимптомно. Згідно з цією гіпотезою, носіння маски для обличчя фактично знижує дозу інфекції і, отже, вірусне навантаження, що призводить до безсимптомних або легких випадків.
  • Відомий доктор Євген Комаровський заявив, що тяжкість коронавірусної хвороби залежить не тільки від того, чи знаходиться інфікований в групі ризику, але і від кількості вірусних частинок, які потрапили в організм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти