Війська РФ намагаються оточити ще одне місто на Донбасі: у ЗСУ розкрили їхні плани

27 жовтня 2023, 20:42
2353
Окупанти Росії розуміють, що від Вугледара до Волновахи, їхнього важливого вузла логістики, лише 30 кілометрів, сказав військовослужбовець Олександр Войтко.
Вугледар, ВСУ
Ворог розуміє, що від Вугледара до Волновахи 30 км - військовослужбовець ЗСУ / Колаж: Главред, фото: 53-тя ОМБр, DeepState

Окупаційні війська агресора Росії намагаються оточити Вугледар Донецької області і змусити сили оборони України відступити. Йдуть важкі бої на південь від міста. Про це заявив український військовослужбовець Олександр Войтко.

В ефірі Еспресо він розповів про те, що ворожі сили атакують українські позиції в Вугледарі, щоб оточити місто і змусити ЗСУ відступити. Місто є важливим плацдармом, і армія його утримує.

"Ворог розуміє, що від Вугледара до Волновахи 30 км. Волноваха є зараз важливим логістичним вузлом для росіян, тому вони намагаються оточити цей плацдарм", - пояснив ситуацію військовий.

відео дня

За його словами, найважчі бої йдуть на південь від міста.

"Окупанти останнім часом намагалися просуватися на північний схід. Оскільки з півдня у них не виходить підібратися до Вугледара, вони спробували просуватися в бік Новомихайлівки, але і там зазнали значних втрат, якихось великих просувань у них немає",-сказав Войтко.

Також він акцентував увагу на тому, що російські підрозділи активізувалися в напрямку Великої Новосілки.

"Підрозділи ЗСУ намагаються вчиняти дії, що дозволяють просуватися на південь, завдають вогневої поразки по російських окупантах у Притулковому, в Завітному Бажанні, в Новодонецькому", - додав Войтко.

Крім того, він порівняв ситуацію з Авдіївкою і уточнив, що перша фаза боїв схожа на події біля "воріт у Донецьк".

"Перша фаза цих боїв схожа. Масований штурм був на Вугледарі, і зараз ми його бачили. Але на Вугледарі, хоч ситуація була складна, але легше було тим, що не спостерігалося просування ворога з флангів", - підкреслив Олександр Войтко.

Ситуація в районі Авдіївки

Росія несе великі втрати біля Авдіївки, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни. На думку фахівців, така шкода напевно підірве наступальні здібності окупантів у довгостроковій перспективі.

ЗСУ треба протриматися в Авдіївці декілька тижнів, вважає військовий експерт Роман Світан. На його думку, незважаючи на важку ситуацію, у військ РФ мало шансів захопити місто.

РФ отримала по зубах у Авдіївки, ЗСУ знищили бригаду окупантів - розповів президент Володимир Зеленський. Гарант сказав, що російські війська вже декілька разів намагалися оточити місто, але не змогли цього зробити.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти