Вліплять 17 тисяч: за що в Україні відтепер штрафуватимуть продавців авто

8 листопада 2023, 19:09
В Україні деяких продавців автомобілів каратимуть великими штрафами.
За що в Україні відтепер штрафуватимуть продавців авто
За що в Україні відтепер штрафуватимуть продавців авто / колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, УНІАН

Всім відома світова практика збивання пробігу на автомобілі перед його продажем з метою підвищення ціни, здається, добігла кінця. В Україні вирішили боротися з цим протизаконним явищем.

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект, який буде запобігати збиванню пробігу на транспорті, який вже був у використанні.

Деталі нового законопроекту

У Верховній Раді запропонували додатково внести до Адміністративного кодексу України нові норми, які передбачали б відповідальність за фальсифікацію пробігу.

відео дня

Які штрафи чекають українців

За фальсифікацію хочуть ввести штраф від 8500 до 17000 гривень у 2023 році, а точніше від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів громадян. Сьогодні, 8 листопада, законопроект відправили на розгляд Комітету.

Для довідки, в країнах Європи за подібне порушення давно карають. Наприклад, у Німеччині за фальсифікацію показників можуть на п'ять років позбавити волі. У Франції за подібну "витівку" загрожує один рік тюрми.

Нагадаємо, Кабінет міністрів не так давно вніс до Верховної Ради проект Зміни до Кодексу України Про адміністративні правопорушення. Штрафувати тепер хочуть за незаконне використання зареєстрованих брендів.

Також скоро в додатку "Дія" українці зможуть сплачувати адміністративні штрафи. Про нову послугу для громадян повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти