Від одного виду атак на енергетику Росія майже відмовилась - Укренерго

15 листопада 2023, 17:02
Очікується, що з приходом морозів Росія відновить практику масованих повітряних атак на українську енергетику.
Укренерго
Водночас РФ і далі намагатиметься бити по інфраструктурі ракетами / Колаж Главред, фото: УНІАН

Російські окупанти не домоглися відключення української енергетичної інфраструктури шляхом кібератак, тому ворог від цього варіанту відмовився, йдеться у повідомленні Укренерго.

"Кібератаки не спричинили жодного відключення автоматичних систем на підстанціях Укренерго, яке б призвело до обмеження енергоживлення, з часу початку повномасштабного вторгнення. Зрештою РФ майже відмовилася від цього інструменту як неефективного - жодна з кібератак на інфраструктуру компанії не досягла успіху", - цитує прес-служба члена правління НЕК "Укренерго", ІТ-директора компанії Сергія Галагана.

Він уточнив, що Укренерго почало вибудовувати свій кіберзахист задовго до початку повномасштабного вторгнення.

відео дня

Наразі рівень кібербезпеки Укренерго відповідає міжнародному стандарту, який компанія щороку підтверджує.

Удари Росії по енергетиці

Росіяни проводять активну підготовку до нової хвилі ракетних ударів і дронового терору. Зокрема, ворожа армія розвідує об'єкти критичної та транспортної інфраструктури, розповів напередодні представник ГУР Андрій Черняк.

З тим, що РФ відновить удари по українській енергетиці взимку, погоджуються і в США. Тому Сполучені Штати хочуть допомогти українцям захиститися від цього виду терору. Вашингтон обговорює з Києвом способи захисту об’єктів критичної інфраструктури в українських містах від ракетних атак Росії.

На думку військового експерта Михайла Жирохова, Росія може змінити тактику ракетних ударів по Україні. Окупанти можуть намагатися знищити енергетичні об'єкти в якійсь одній, двох чи трьох областях. Найбільша загроза буде для прифронтових регіонів – Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей.

Відомо, що Росія вже почала активно атакувати Київ. Так, 11 листопада РФ намагалась вдарити по місту "Іскандером", але до столиці ракета не долетіла.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти