У ЗСУ попалися на хабарі в мільйон гривень за медичні маски

20 серпня 2020, 23:28оновлено 21 серпня 2020, 01:21
Винагорода передбачалась за перемогу при отриманні тендеру.

Офіс генпрокурора викрив факт вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовими особами командування ЗСУ у розмірі майже один мільйон гривень.

відео дня

"Начальник управління командування медичних сил ЗСУ, діючи спільно з офіцером медичної служби однієї з бригад ЗСУ, співробітником відділу Державної інспекції енергетичного нагляду України та цивільною особою отримали від підприємства "відкат" за забезпечення перемоги в закупівлі Збройними силами медичних масок для потреб військовослужбовців. Розмір "винагороди" визначили з розрахунку 1 грн за поставку однієї маски", - повідомляє прес-служба офісу генпрокурора.

За інформацією прокуратури, 17 серпня 2020 року зловмисники отримали першу частину неправомірної вигоди - 400 тис.грн. Її в той же день розподілили між собою і використовували для укладення різного роду цивільно-правових угод і для задоволення особистих потреб. Згодом передали другу частину неправомірної вигоди у розмірі 598 тис. грн.

читайте також"Мільйони доларів": журналіст розповів про хабар за подачу води до КримуПри затриманні під час обшуків у фігурантів кримінального провадження була виявлена частина грошових коштів, які передавалися їм раніше. Перевіряється причетність інших осіб та командування ЗСУ до цього кримінального злочину. Проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу. Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Нагадаємо, в Одесі ювенальний інспектор поліції зґвалтував дівчину- підлітка, яку заманив до себе додому.

Як писав головред, в ніч на 24 травня в Кагарлику Київської області оперуповноважений поліції Сергій Сулима і начальник сектора поліцейського відділення Микола Кузів в службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів зґвалтували жінку, яку викликали у відділення поліції в якості свідка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти