В Україні різко відповіли Лукашенку на звинувачення через інцидент з літаком Ryanair

26 травня 2021, 16:24
Глава Украероруху Андрій Ярмак розповів про ситуацію з літаком Ryanair, який екстрено посадили в Мінську.
Ryanair, Мінськ
В Україні відповіли на звинувачення Лукашенка про літак / Reuters

Під час виконання транзитного рейсу авіакомпанії Ryanair з Афін до Вільнюса в повітряному просторі України повідомлень про нестандартну ситуацію на борту літака і його "замінування" не було.

Як заявив керівник Украероруху Андрій Ярмак, навіть запитів на зміну плану польоту не надходило.

Ярмак зазначив, що під час виконання транзитного рейсу авіакомпанії Ryanair з Афін до Вільнюса в повітряному просторі України, який відбувся 23 травня, надання аеронавігаційного обслуговування здійснювалося згідно з даним планом польоту і відповідно до встановлених правил і процедур.

"Повідомлень про нестандартну ситуацію на борту літака і запитів на зміну плану польоту в органи обслуговування повітряного руху Украероруху ні з яких джерел не надходило", - зазначив глава компанії, передавати ТСН.

За його словами, протягом 25-хвилинного перебування літака у Львівському районі польотної інформації радіопереговори екіпажу з диспетчерами управління повітряним рухом відбувалися у штатному режимі, як це передбачено Стандартами та рекомендованою практикою ІКАО.

читайте такожЯк у Мінську садили літак Ryanair: опублікована стенограма переговорів

Зазначимо, сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що літак Ryanair після повідомлення про закладену бомбу не захотіли прийняти ні Вільнюс, ні Варшава, ні Львів, ні Київ. Тому його посадили в Мінську.

А ось міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що інцидентом, спровокованим в аеропорту Мінська, самопроголошений президент Олександр Лукашенко перетнув чергову червону лінію не тільки по відношенню до своїх громадян, а й міжнародного співтовариства.

"Такі дії не можуть залишатися без відповіді, тому що, якщо зараз спустити це з рук, то завтра Олександр Лукашенко піде далі і зробить щось ще більш нахабне і більш жорстоке. Тому відповідь повина бути дуже принциповою", - зазначив Кулеба.

Інцидент з літаком рейсу Ryanair в Мінську - про що раніше повідомляв Главред:

  • Літак компанії Ryanair 23 травня летів з Афін у напрямку Вільнюса, проте змушений був приземлитися в Мінську після того, як в Білорусі попередили про те, що влада отримала лист про "бомбу на борту". Вибухових пристроїв у літаку не виявили.
  • Цим рейсом летів Роман Протасевич - засновник опозиційного білоруського Telegram-каналу Nexta, що висвітлював події, пов'язані з протестами в Білорусі. Протасевича затримали разом з його дівчиною – Софією Сапегою.
  • У Великобританії допускають, що Росія може бути причетна до інциденту з літаком в Мінську. В ході парламентських дискусій британці обговорили можливість введення санкцій не тільки проти СП-2, але і щодо газопроводу Ямал-Європа, який проходить через Білорусь.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти