У Сумах витік аміаку на заводі "Сумихімпром" - губернатор

21 березня 2022, 05:29
Губернатор Дмитрійц Живицький особливо попередив, що аміак легший за кисень.
Сумихімпром
завод "Сумихімпром" / Вікіпедія

На хімічному підприємстві "Сумихімпром", який розташований на околиці міста Суми, стався витік газу аміак. Про це заявив керівник Сумської обласної Військової адміністрації Дмитро Живицький на своєму каналі в месенджері Telegram.

"Радіус зони ураження становить близько п'яти кілометрів. Увага! 21.03.2022 року. 04.30. Витік аміаку Сумихімпром!",- йдеться в тексті.

Живицький попередив, що аміак легший за кисень, тому для захисту сумчанам та мешканцями передмість необхідно використовувати укриття, підвали та нижні поверхи будинків.

відео дня

Пізніше керівник Сумської ВОГА уточнив, що зона ураження становить близько двох з половиною кілометрів. Під загрозою опинилося село Новоселиця. Для Сум поки загрози немає, оскільки вітер дме не на місто.

На місці витоку працюють аварійні бригади заводу і рятувальників.

читайте такожЗ Енергодара почалася евакуація, на черзі Суми та Київська область - ОП

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у Сумах під час авіаудару загинув неодноразовий чемпіон України з боротьби самбо Артем Прийменко.

"Сьогодні вночі під час авіаударів російськими військами по житлових районах мирного населення, в м.суми по вулиці Роменській загинув Прийменко Артем 2006 р. н., неодноразовий чемпіон чемпіонатів України з боротьби самбо", – написав його тренер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти