У Держдепі заявили, що Україні не "світить" вступ до НАТО найближчі 10 років - AP

9 грудня 2021, 10:28оновлено 9 грудня 2021, 12:01
З членством України в Альянсі доведеться почекати, кажуть у Держдепі.
Україна НАТО
Україна НАТО / BBC

У Держдепі США розповіли про терміни вступу України в НАТО. Членство країни в НАТО навряд чи буде схвалено найближчим 10 років.

"Високопоставлені представники Держдепу сказали Україні, що її членство в НАТО навряд чи буде схвалено в найближче десятиліття", - йдеться в повідомленні Associated Press.

Також агентство з посиланням на американських чиновників повідомляє, що США, ймовірно, будуть чинити тиск на Україну в питанні часткової автономії для Донбасу.

"Завдання президента США Джо Байдена полягає в тому, щоб спонукати Київ прийняти деякі рішення на сході України, при цьому не створюючи враження, що він поступається президенту Путіну", - йдеться в матеріалі.

Україна в НАТО - Росія проти

Президент РФ Володимир Путін вважає вступ України до НАТО неприйнятним. На його думку, це підриває безпеку Росії.

"Звичайно, кожна країна має право вибирати найбільш прийнятний спосіб забезпечення своєї безпеки. Але це має бути зроблено таким чином, щоб не порушувати інтереси інших сторін. І не підривати безпеку інших країн, в даному випадку Росії", - підкреслив Путін під час прес-конференції.

Зазначимо, що у 2018 році було ухвалено законопроект про внесення змін до конституції країни, які закріплюють стратегічний курс на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та НАТО.

Раніше Державний секретар Ентоні Блінкен зробив заяву про те, що США введуть нові санкції проти Росії у разі військового вторгнення в Україну. Вашингтон застосує рішучі заходи, які до цього моменту задіяні не були.

Колишній посол США в Україні Джон Гербст сказав, що Штати готові підтримати Київ військовою технікою і новими санкціями щодо Росії. За його словами, якщо Москва все-таки зважиться на військову атаку проти Києва, запуску газопроводу Північний потік-2 не буде.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти