У Слузі народу розповіли про долю Степанова у разі провалу вакцинації

19 лютого 2021, 00:16оновлено 19 лютого 2021, 01:11
За словами нардепа, потенційна кандидатура на місце міністра пройде ретельну перевірку.
Ірина Верещук
Верещук висловилася про відставку Степанова / УНІАН

Народний депутат від Слуги народу Ірина Верещук заявила, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов несе особисту відповідальність за початок вакцинації, і в разі його провалу фракція ініціюватиме відставку міністра.

"Пан Степанов персонально несе відповідальність за початок вакцинації в тому числі, незважаючи на те, що є відповідальність пана Ляшка (головного санітарного лікаря - ред.) і всіх інших осіб", - сказала Верещук.

Також депутат розповіла, чи буде фракція розглядати питання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, у разі провалу початку вакцинації.

"Ми будемо розглядати таке питання. Я вважаю, що це не покарання. У будь-якому випадку міністр Степанов далі не зможе, перебуваючи на посаді, бути ефективним і таким, якому довіряє суспільство. Мова йде про слово - він дав слово не тільки нам як фракції, але і всьому суспільству до кінця місяця почати вакцинацію", - сказала Верещук.

читайте такожУ МОЗ назвали нові терміни старту вакцинації від COVID-19 в Україні

За словами нардепа, потенційна кандидатура на місце міністра пройде ретельну перевірку.

Верещук зазначила, що в такому випадку вона б підтримала нардепа Михайла Радуцького.

Вакцинація від коронавірусу в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • З понеділка, 15 лютого, в Україні мала розпочатися кампанія з вакцинації від коронавірусу. Цю дату називали голова МОЗ Максим Степанов і головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Однак поки що не підписані відповідні документи.
  • Перш ніж вакцина буде зареєстрована в Україні, повинні бути підписані угоди – між COVAX і компанією Pfizer, а також між Pfizer і українською стороною. На весь процес може піти кілька днів.
  • 1 лютого головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, як українці зможуть записатися на щеплення від коронавірусу.
  • Також стало відомо, хто отримає перше щеплення проти COVID-19.
  • Провідний інфекціоніст України, професор Ольга Голубовська заявила, що українцям, у яких вже сформувався імунітет до коронавірусу, не потрібно вакцинуватися від COVID-19 - це може нести ризики для здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти