У ПриватБанку пригрозили українцям відключенням Apple Pay і Google Pay

29 березня 2021, 16:11оновлено 12 квітня 2021, 14:16
Як повідомляють у ПриватБанку, якщо Рада прийме закон про зниження комісії за безготівкові платежі картками, наслідки можуть вкрай важкими.
ПриватБанк
У ПриватБанку пригрозили українцям відключенням Apple Pay і Google Pay / УНІАН

Українським банкам доведеться відключити послуги онлайн-платіжних систем Apple Pay і Google Pay - у разі, якщо Верховна Рада прийме в другому і третьому читанні законопроект № 4364 про зниження комісії за еквайринг (прийом безготівкової оплати за товари і послуги пластиковими картами). Як повідомляють в пресслужбі ПриватБанку, причиною такого кроку стануть високі тарифи даних систем і додаткові комісії, виплата яких ляже на плечі самих банків.

На думку співробітників ПриватБанку, ще один негативний наслідок прийняття закону-зростання вартості обслуговування карт для клієнтів. Очікується, що в середньому вона становитиме понад 200 гривень на рік.

Крім того, в Нацбанку попередили українців про можливе згортання мережі терміналів самообслуговування в разі прийняття закону. У Державному фінрегуляторі впевнені, що таке питання має регулюватися ринком, а не законодавчо.

До слова, зараз комісія за еквайринг в Україні становить до 3% від загальної суми транзакції.

читайте такожПриватБанк змінив правила поповнення карток: що нового

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Вікторія Страхова, радник голови офісу президента Андрія Єрмака розкритикувала норму законопроекту № 4364 про законодавче обмеження комісії за еквайринг - вже прийнятого в першому читанні.
  • На її думку, новація лобіює інтереси великих торгових мереж і не захищає малий і середній бізнес.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти