"А чий Крим?" BlaBlaCar запустив рекламу з картою України без півострова и потрапив в скандал

7 листопада 2021, 14:04
У BlaBlaCar в своє виправдання заявили, що такий рекламний ролик суперечить позиції їх компанії.
Крим блаблакар
У Blablacar з'ясовують, звідки в Україні взялася реклама з картою без Криму / facebook.com/ostapaalex

Міжнародний онлайн-сервіс пошуку автомобільних попутників BlaBlaCar потрапив в епіцентр скандалу після того, як в Мережі з'явилася реклама перевезень пасажирів з картою без Криму в складі України. У компанії кажуть про помилку, і з'ясовують, звідки взялася реклама.

Українець Олександр Остапа на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів, що рекламу сервісу BlaBlaCar йому підкинув Google.

"А це ок таку рекламу в гуглі отримувати? BlaBlaCar, а чий Крим? Цікаво, що ще ніхто про це не говорив", - написав він.

відео дня

читайте такожКрим і Донбас на зв'язку із Зеленським: у МЗС висунули РФ різкі вимоги щодо захоплених територійОстапа прикріпив відповідний скріншот на підтвердження своїх слів, на якому помітно, що карта України зображена без окупованого Росією Кримського півострова.

'А чий Крим?' BlaBlaCar запустив рекламу з картою України без півострова и потрапив в скандал

Реакція компанії BlaBlaCar

У BlaBlaCar назвали ситуацію помилкою і з'ясовують, звідки могла з'явитися реклама. Причому там уточнюють, що в українському офісі компанії навряд чи схвалили б таку рекламу, яка не відповідає позиції перевізника.

"Дякую за тег. Це помилка, ми оперативно з'ясовуємо, звідки взагалі ця реклама могла з'явитися. Звичайно, український офіс BlaBlaCar ніколи б не зробив таку рекламу, це суперечить позиції нашої компанії...",- підкреслили в сервісі пасажирських перевезень.

Скандали з картою України без Криму

Компанія JBL Ukraine у липні опублікувала опитування, в якому карта України була не тільки без окупованого Росією Криму, але й без захоплених окремих районів Донецької та Луганської областей. Пізніше в JBL вибачилися і заявили про проведення службового розслідування.

На офіційному сайті Олімпійських ігор-2020 була опублікована карта, на якій Крим було відділено від України. У Міжнародному олімпійському комітеті принесли вибачення, а помилку було виправлено.

У жовтні стався новий скандал з Apple і позначенням на картах Криму. У застосунку для музикантів Apple Music з'явилася карта без захопленого росіянами півострова. Українці обурилися ситуацією, а в МЗС сказали, що вже розбираються щодо цього питання. Корпорація виправила помилку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти