В Іспанії поліція затримала підозрюваного у вбивстві силовиків на Майдані

5 травня 2021, 16:27
У валенсійському місті Пусоль місцева поліція затримала чоловіка, який підозрюється у скоєнні вбивств силовиків у рамках Революції Гідності.
Майдан, розстріл
В Іспанії поліція затримала підозрюваного у вбивстві силовиків на Майдані / УНІАН

Іспанська поліція затримала чоловіка, який підозрюється в причетності до вбивства не менше двох силовиків на Майдані в 2013 році. Про це йдеться в повідомленні на сайті іспанського поліцейського відомства.

Українські правоохоронні органи оголошували його в міжнародний розшук. Повідомляється, що розслідування в Іспанії почалося у квітні минулого року, коли через іспанського аташе в Україні стало відомо, що підозрюваний може переховуватися у валенсійському місті Пусоль.

За даними поліції, чоловік постійно змінював місце проживання. Деякий час він проживав у Барселоні, Мадриді та Валенсії. Крім того, часто міняв знімне житло в самому Пусолі. Пізніше стало відомо, що він протягом декількох тижнів проживав в ізольованій хатині. Поліцейські встановили пристрій стеження, після чого заарештували його під час походу в кафе.

Також іспанські слідчі зазначають, що чоловіка розшукували за вбивство двох поліцейських на Майдані. При цьому наголошується, що у нього під час Революції Гідності була при собі гвинтівка і близько шести десятків патронів. Українська влада не знає точну кількість силовиків, які були поранені або загинули в результаті дій цього чоловіка.

читайте також"Снайперів привозив, хінкалі постачав": Саакашвілі відповів на звинувачення в організації вбивств на Майдані

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • 17 лютого у зв'язку з річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності Верховна Рада прийняла постанову №2739. "За" проголосували 295 депутатів.
  • Новий документ визнає Революцію Гідності одним з ключових моментів будівництва Української держави і виразником національної ідеї свободи.
  • Також депутати офіційно поклали провину за анексію Криму і окупацію Донбасу на колишнього президента України Віктора Януковича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти