Втомилися і розчарувалися, але планують майбутнє: результати опитування українців дивують

18 січня 2024, 18:46
З початку повномасштабної війни в Україні непрацевлаштованими залишаються 28% українців.
Результати опитування українців дивують
Результати опитування українців дивують / колаж: Главред, фото: Gradus Research, УНІАН

В Україні стало більше тих, хто відчуває втому і менше тих, хто не працює. Gradus Research провели дев'яту хвилю опитування "Градус суспільства під час війни" і опублікували результати.

Згідно з останньою хвилею опитування, українці доменструють відчуття втоми і безсилля через невизначеність і тяжкість війни.

Однак навіть при такому стані речей багато активно повертаються до роботи і будують плани на майбутнє.

відео дня

Також директор Gradus Research і соціолог Євгенія Близнюк розповіла, що відсоток працевлаштованих українців, які відпрацьовують повний або неповний робочий день становить 62%. Для довідки - у березні 2022 року він становив 24%.

Результат опитування
Результат опитування / Gradus Research

До того ж, на диво, збільшився відсоток тих, хто отримує заробітну плату і впевнений, що буде отримувати її в майбутньому, частина таких людей вперше з початку війни досягла позначки в 55%, в той час, як у березні 2022 року вона становила 21%.

Крім іншого, 37% українців вважають, що для відновлення нормального життя після війни знадобиться більше п'яти років, а ось тих, хто вважає, що для цього вистачить 1-2 років - зовсім мало, 11%.

Опитування
Опитування / Gradus Research

Війна в Україні - важливі новини

Як повідомляв Главред, одним з ключових факторів, що не дозволяють прискорити фіналізацію війни Росії проти України, є неповна ізоляція країни-агресорки. Радник голови ОПУ Михайло Подоляк, зауважив, що йдеться навіть про Радбез ООН.

Також, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден дав згоду на посилення імміграційної політики, щоб уникнути критики і домогтися допомоги для України. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Водночас, найактивніші бойові дії зараз відбуваються в районі Авдіївки. Російські окупаційні війська знову активно використовують бронетехніку для підтримки і висадки піхоти, але на даний момент вони не здатні оточити Авдіївку. Про це ефірі телемарафону повідомив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти