Байден пішов на компроміс у політиці імміграції, щоб допомогти Україні - WSJ

18 січня 2024, 15:47
У США намагаються прийти до консенсусу, щоб задовольнити всі сторони дискусії про допомогу Україні.
Байден пішов на компроміс у політиці імміграції, щоб допомогти Україні
Байден пішов на компроміс у політиці імміграції, щоб допомогти Україні / колаж: Главред, фото: УНІАН

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден дав згоду на посилення імміграційної політики, щоб уникнути критики і домогтися допомоги для України. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

У редакції повідомили, що Сенат вже розробляє угоду з імміграції, яка дозволить обмежити мігрантам можливість просити і отримувати притулку.

Як відомо, дану угоду повинні прийняти виключно в обмін на прийняття рішення про нову військову допомогу для України та Ізраїлю. Видання прогнозує, що у даної угоди досить високі шанси, навіть за умови того, що республіканці висувають більш жорсткі умови.

відео дня

Також про готовність Байдена йти на поступки свідчить його згода на переговори з республіканцями. Журналісти припускають, що така поведінка викликана не тільки бажанням домогтися допомоги для України, а й зростаючою критикою від американців.

Важливо знати, що згідно з результатами опитування, які опублікувало CBS News, рейтинг Байдена в питанні про регулювання імміграції побив рекорд, його політику не схвалили 68% опитаних, а 63% зажадали її посилення.

Допомога Америки для України

Нагадаємо, 4 січня координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США більше не можуть надавати військову допомогу Україні, поки Конгрес не прийме рішення про додаткове фінансування.

Потім, представник Державного департаменту Метью Міллер заявив, що США не надаватимуть військову допомогу Україні на рівні 2022-2023 років, так як прагнуть допомогти нашій країні побудувати власну військово-промислову базу, щоб країна могла самостійно фінансувати, виробляти і закуповувати озброєння.

При цьому, президент США Джо Байден провів зустріч з лідерами Конгресу і членами комітетів палати представників, щоб обговорити необхідність виділення допомоги Україні. Байден закликав Конгрес швидко надати додаткове фінансування для підтримки Києва і надіслати потужний сигнал про рішучість США.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти