Укравтодор: "Велике будівництво" вивело дорожню галузь у лідери із закупівель будматеріалів

17 листопада 2021, 16:48
Укравтодор:

​Донедавна основним споживачем будівельних матеріалів в Україні було житлове будівництво, проте завдяки програмі президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на перше місце вийшли дорожники.

Про це під час MINTRANS Forum 2021 заявив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

За його словами, у програмі "Велике будівництво" задіяно 6 080 одиниць спецтехніки та 3 150 одиниць автотранспортної техніки, а дорожні компанії оновили 53% свого технічного парку.

відео дня

"За нашими даними, великі компанії вже змінюють понад 50% тієї техніки, яка зараз є. Це буде нова техніка. За даними Національної асоціації дорожників України, працює вже понад 9 тисяч одиниць дорожньої техніки — це лише за інформацією НАДУ. Так я вважаю, що ця цифра набагато більша", - сказав Івко.

Він наголосив, що масштабне дорожнє будівництво також стимулює розвиток ринку будівельних матеріалів та суміжних галузей.

"Якщо до 2019 року ми фіксували, що 60% будматеріалів йде на житлове будівництво, то сьогодні ми фіксуємо, що вже 80% щебню, який виробляється в країні, йде на дорожнє будівництво. І це у той момент, коли потреба у щебні збільшилася втричі", - додав представник Укравтодору.

Нагадаємо, у 2021 році за програмою президента Володимира Зеленського в Україні збудують та відремонтують 6 500 км доріг та 245 мостів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти