Українські військові можуть призупинити наступ РФ: в ISW назвали умову

22 квітня 2024, 06:37
323
Поки військова допомога від США прибуде в Україну, російські окупанти спробують скористатися цим "вікном", щоб активізувати наступ та удари ракетами і дронами.
Українські військові можуть призупинити наступ РФ: в ISW назвали умову
Українські військові можуть призупинити наступ РФ, якщо допомога від США прибуде швидко/ колаж: Главред, фото: УНІАН, US Army

Сили оборони України можуть призупинити наступ російських окупантів за умови швидкого надходження допомоги від США. До такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW нагадали слова голови комітету з розвідки Сенату США Марка Ворнера, який 21 квітня заявив, що американська військова допомога Україні, включно з ATACMS, може бути доставлена в Україну упродовж тижня. Це можливо, якщо Сенат ухвалить відповідний законопроєкт 23 квітня, а президент США Джо Байден підпише його до 24 квітня.

Також в Інституті вивчення війни нагадали: президент України Володимир Зеленський 21 квітня заявив, що швидка доставка допомоги Україні від США може дозволити українським військовим стабілізувати лінію фронту і перехопити ініціативу.

відео дня

Але в той же час аналітики ISW зазначають, що хоч американська допомога і може допомогти українським військовим стабілізувати фронт, але в очікуванні допомоги від США Сили оборони можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні. Проте за умови швидкого надходження цієї допомоги захисники України зможуть призупинити нинішній наступ російських окупантів.

Проте російські загарбники можуть в найближчі тижні активізувати свої наступальні операції, а також удари ракетами і дронами, щоб скористатися "вікном" і завдати більшої шкоди Україні до того часу, поки американська допомога ще не прибула.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Рішення Палати представників Конгресу США про допомогу Україні

У США проголосували за надання Україні найбільшої допомоги. У суботу, 20 квітня, Палата представників підтримала законопроект про надання допомоги Україні. В рамках цієї допомоги Україна отримає 60,84 мільярдів доларів.

Президент України Володимир Зеленський подякував США за допомогу Україні. Президент України сподівається, що законопроекти швидко будуть підтримані у Сенаті, а згодом підписані Байденом.

Сенат США готовий розглянути законопроект про допомогу Україні – стала відома дата голосування. Сенат США розгляне законопроект про допомогу Україні, який був ухвалений Палатою представників, вже у вівторок, 23 квітня.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти