Українські рибалки терпіли лихо в Чорному морі: РФ заявила про допомогу, коли їх вже врятували

3 липня 2021, 14:02
Риболовецьке судно було знеструмлено і втратило управління, його несло у відкрите море. Моряки подали сигнал SOS.
морська Охорона
Українських рибалок врятував екіпаж катера морської охорони Балаклава / Фото dpsu.gov.ua/ua

Вночі 3 липня в Чорному морі поблизу Тендерівської коси терпіло лихо українське риболовецьке судно. Однак кораблі Російської Федерації ігнорували сигнал "SOS", хоча росЗМІ відзвітували, що кораблі прикордонної служби РФ висунулися на допомогу.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони повідомили, що поширена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну ОД-2592 є черговим інформаційним заходом РФ. Інформацію Росія розповсюдила, коли судно вже буксирував корабель морської охорони Державної прикордонної служби України в порт приписки Очаків.

"Названі у російських інформаційних вкиданнях ракетний крейсер "Ивановец" ЧФ та прикордонний сторожовий корабель "Безупречный" прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближались, незважаючи на отримання сигналу SOS", - зазначили у відомстві.

відео дня

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що рибалок врятував екіпаж катера морської охорони "Балаклава".

Близько 02:40 години в радіоефірі з'явилося повідомлення від екіпажу цивільного судна, що прямував у бік Грузії. Повідомлялося, що фелюга (невелике вітрильне або моторне судно) подає сигнал лиха. Рибалки вирушили на промисел з Очакова, проте через деякий час сталася технічна несправність, знеструмлене судно втратило управління. Вітром їх почало відносити у відкрите море.

Катер Одеського прикордонного загону висунувся в зазначений район. Майже в 25 морських милях на південь від Тендрівської коси моряки-прикордонники виявили риболовецьке судно.

При цьому екіпаж "Балаклави" не помітив жодних російських військових або прикордонних кораблів, які, за повідомленнями деяких російських інформаційних ресурсів, прийшли на допомогу українським рибалкам.

Обстріл британського есмінця Defender - про що раніше повідомляв Главред:

  • 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили "попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.
  • ФСБшники відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.
  • Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець залишив кордони "територіального моря" РФ.
  • Пізніше в МЗС України і Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", оскільки британська сторона ніяких атак не зафіксувала.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти