Українці все ще активно купують на AliExpress. В Emporium назвали причини

10 липня 2023, 15:24
790
AliExpress

Китайський інтернет-магазин AliExpress вже тривалий час залишається однією з найпопулярніших закордонних торгових платформ серед українців. Ресурс значно популярніший за Amazon, eBay та інші. Експерти з компанії Emporium спробували розібратися, чому українці обирають AliExpress та чи змінились їхні купівельні звички після початку повномасштабної війни.

Довідка! Emporium — це сайт-агрегатор промокодів, знижок та акцій від популярних в Україні інтернет-магазинів та інших платформ. Ви можете знайти промокоди Emporium для Comfy, iHerb, EVA, Megogo та багатьох інших комерційних ресурсів.

То чому українці обирають саме AliExpress?

відео дня

Причин насправді багато. Тому ми назвемо найголовніші:

  • Ціна. Навіть після стрибка курсу валют ціни на більшість товарів на AliExpress нижчі у порівнянні з прайсом в українських магазинах. Плюс постійно зʼявляються різноманітні промокоди Аліекспрес, які дозволяють економити ще більше.
  • Безкоштовна або дуже недорога доставка. Величезну кількість товарів дійсно можна замовити з безкоштовною доставкою в Україну. Та навіть якщо доставка платна, коштує вона зазвичай дуже недорого. А терміни прибуття — близько 3-4 тижнів чи навіть швидше.
  • Унікальні товари. На AliExpress дійсно можна знайти товари, яких в Україні немає або ж вони доступні в дуже невеликій кількості через недостатньо високий попит.

Цікаво й те, що саме на AliExpress українці особливо часто користуються промокодами. Самі ж промокоди можуть бути надані як безпосередньо платформою AliExpress, так і окремими магазинами. Наприклад, вам можуть подарувати промокод після першої покупки. Або ж магазин надасть персональну знижку до якогось свята, якщо ви вже робили у нього замовлення раніше. В цілому різноманітних спеціальних пропозицій на AliExpress дуже багато.

За даними веб-пошуку, українці найчастіше купують на AliExpress наступні види товарів: одяг, побутова техніка й електроніка, парфумерія, аксесуари та подарунки, книги, товари для дітей, запчастини та оптика для авто й навіть деякі медичні препарати. Стосовно середнього чека українців на сайті, точної інформації немає, проте до війни українці посідали друге місце за темпами росту онлайн-замовлень з AliExpress.

Більшість постійних покупців AliExpress цілком лояльно ставляться до того, що це китайський сайт, хоча у Китаю доволі нечітка позиція стосовно росії. Втім певний спад активності покупців все ж має місце. Але причина тут не у бажанні відмовитися від китайських продуктів, а в інших факторах:

  • По-перше, через здорожчання курсу валют ціни в гривні на AliExpress виросли в середньому на 20-30%.
  • По-друге, доставка зараз займає відчутно більше часу, адже здійснюється чартерними рейсами через Пошту Латвії, а вже звідти — в Україну.
  • По-третє, наразі жителі фронтових та прифронтових регіонів не можуть оформляти замовлення на AliExpress, адже є ризики, що замовлення не буде доставлене.

Та все ж таки українці продовжують користуватися AliExpress, використовують промокоди, купують ексклюзивні товари, недоступні в Україні. А дехто навіть будує на цьому власний бізнес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти