Україна зможе безперешкодно експортувати свою продукцію на західні ринки – Кубраков

2 квітня 2022, 11:13
142
Україна отримала згоду від вищого керівництва Європейського Союзу на початок процесу лібералізації вантажного транзиту експортних товарів з нашої країни до країн ЄС.
Україна зможе безперешкодно експортувати свою продукцію на західні ринки – Кубраков

Це дозволить Україні безперешкодно експортувати свою продукцію на західні ринки.

Про це розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков після онлайн-зустрічі з очільником Генерального директорату з питань транспорту Єврокомісії Генріком Гололеєм.

"Маємо хорошу новину — нарешті на найвищому рівні ЄС отримали підтвердження можливості старту процесу лібералізації вантажного транзиту з України до країн Європейського Союзу", – написав він.

відео дня

Кубраков додав, що, як і у випадку з угодою про Спільний авіаційний простір України з ЄС, цей договір має бути ратифіковано усіма країнами-учасницями.

"Ми розуміємо, що для європейців це буде вагомим кроком нам назустріч", – наголосив міністр.

За його словами, наразі Міністерство інфраструктури разом з партнерами працює над тим, щоб підтримувати безперебійність роботи української логістичної системи, зокрема залізниці та Дунайських портів.

Одним із спрямованих на це заходів стало прийняття урядом України рішення про додаткове покриття ризиків страховим компаніям. Це рішення стосується фрахтувальників, операторів, власників морських суден та суден внутрішнього плавання, що ходять під прапором України та під прапорами іноземних держав.

"Аналогічна система відшкодування працює і для власників та операторів рухомого складу, допущеного до обігу залізницями колії європейського стандарту. У випадку, якщо рухомий склад перебуває на території України", – пише він.

Голова Мінінфраструктури пояснив, що це дозволяє запустити процес перенаправлення вантажопотоків до основних експортних ринків України новими логістичними ланцюжками.

"Зараз Україна адаптується до нових умов. Відновлює роботу економіки, будує нові логістичні маршрути. Після перемоги над ворогом ми будемо сильніші та досвідченіші", – резюмує міністр.

#війна #Кубраков #ЄС #транспорт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти