Україна отримає далекобійну зброю: Зеленський розкрив деталі підготовки угоди

22 вересня 2023, 12:44оновлено 22 вересня 2023, 13:16
Україна працює над перспективою отримання ракет ATACMS, підкреслив президент.
Зеленський
Володимир Зеленський розкрив результати переговорів у США / Колаж: Главред, Фото: Офіс президента

Україна наполегливо працює над отриманням далекобійної зброї, і результати цієї роботи будуть помітні через деякий час, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Глава держави зазначив, що у нього були важливі зустрічі в столиці США. Зокрема, відбулися відверті розмови з американськими конгресменами. "Вони отримали всі відповіді", - підкреслив він, спілкуючись з українськими журналістами у Вашингтоні, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Глава держави зазначив, що під час зустрічі з конгресменами обговорювалися певні плани, а також необхідна допомога України. "Це відзначили і в Білому домі, що ми спілкувалися з конгресменами. До мене звертався і Пентагон з цим. Мій голос чують, і саме такі прямі розмови потрібно проводити", – сказав президент.

відео дня

Щодо перспектив надання Україні ракет ATACMS Зеленський акцентував, що йдеться про посилення далекобійних можливостей України.

"Ми над цим питанням дуже довго і потужно працюємо. І буде так само, як з F-16. Ми розуміємо, як буде. І настане момент – ми все це побачимо", - резюмував президент.

Військова допомога для України

Раніше США виділили новий пакет допомоги Україні на $325 млн. Новий пакет військової допомоги США включає системи ППО Avenger, ракети AIM-9m, додаткові боєприпаси для HIMARS і ряд іншого озброєння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про передачe Україні супер-танків Abrams. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов уточнив, що Україна найближчим часом отримає більше десяти танків Abrams, які передадуть Сполучені Штати.

Що таке ATACMS

ATACMS (Army TACtical Missile System) - тактична балістична ракета класу земля-земля, вироблена американською компанією Lockheed Martin. Має дальність застосування до 300 км на твердому паливі. Її різні варіанти оснащення носять індекси МО США MGM-140, MGM-164 і MGM-168. Ракета ATACMS в транспортно-пусковому контейнері має індекс М39.

ATACMS можуть бути випущені з реактивних систем залпового вогню, таких як M270 MLRS і m142 HIMARS.

В кінці серпня глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявляв, що Україна, швидше за все, отримає винищувачі F-16 найближчим часом, а рішення щодо ракет ATACMS хоч і не прийнято, але досі "на столі" в Білому домі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти