Україна евакуювала 30 жінок та дітей з Лівану: що відомо про операцію

3 серпня 2024, 21:00
88
Україна одна з перших у світі провела операцію з евакуації своїх громадян з небезпечних районів Лівану.
Евакуация с Ливана
Україна евакуювала з Лівану своїх громадян / Колаж: Главред, фото: ГУР МО

3 серпня Головне управління розвідки МО, Служба зовнішньої розвідки та Міністерство закордонних справ України організували евакуацію 30 українських громадян з Лівану. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Наша держава проводить зараз евакуацію на Близькому Сході з небезпечних районів Лівану. ГУР, СЗР та МЗС України організували вивезення 30 наших громадян – це жінки з дітьми, які зараз, у цей час, вже у безпеці. І ми продовжимо цю роботу. Завжди, коли десь у світі є потреба допомогти нашим людям та повернути їх додому, ми це робимо та зробимо", - йдеться у повідомленні президента.

відео дня

Згодом у ГУР поділилися деталями операції. Серед евакуйованих 21 жінка та 9 дітей. Наразі вони прибули до польського Жешува, де перебувають у безпеці і отримують усю необхідну допомогу. Їм забезпечують супровід до України.

Зазначається, що Україною стала однією з перших країн світу, якій вдалося успішно евакуювати своїх громадян. На цьому співробітники ГУР МО та МЗС України не зупиняються, вони продовжують працювати над наданням допомогу громадянам України, які перебувають в Лівані.

"Триває робота щодо можливості подальшої евакуації інших українців, які виявляють бажання залишити ліванську територію", - йдеться в дописі ГУР.

Хто такий Володимир Зеленський

Зеленський Володимир - український державний діяч, шостий і чинний Президент України з 20 травня 2019 року.. До вступу на посаду здобув популярність як шоумен, актор, комік, режисер, продюсер і сценарист. Був співвласником і художнім керівником "Студії Квартал-95" (2003—2019) та генеральним продюсером телеканалу "Інтер" (2010—2012).

Політичну кар'єру розпочав 2019 року та балотувався на виборах президента України 2019 року. За підсумками голосування обраний Президентом України, повідомляє Вікіпедія.

Евакуація українців - останні новини

На початку квітня 2024 року влада Харківщини дійшла згоди про примусову евакуацію у прифронтових населених пунктах. Примусова евакуація стосувалася тільки родин з дітьми і пройшла у 47 населених пунктах Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів - неподалік українсько-російського кордону.

Вже у травні російські окупанти почали інтенсивніше "стирати" українські населені пункти на Харківщині. У Вовчанську, в який тоді вже зайшли росіяни, провели евакуацію.

Напередодні, через постійні обстріли та підвищену небезпеку для населення, у Сумській області вирішили провести примусову евакуацію дітей та їхніх батьків чи опікунів у трьох громадах області.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти