Загроза вторгнення Росії в Україну: Київ створює штаб територіальної оборони

27 грудня 2021, 18:06
Штаб буде розгорнуто найближчим часом.
Віталій Кличко
Віталій Кличко / КМДА

У Києві створять штаб територіальної оборони через загрозу вторгнення Росії в Україну.

Як заявив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко, він буде розгорнутий найближчим часом.

При цьому в січні столична влада планує провести командно-штабні навчання територіальної оборони Києва.

"Заяви і погрози Росії, скупчення військ агресора на кордонах нашої держави спонукають нас підготуватися до різних можливих сценаріїв подій. Зокрема, і до найгіршого. У нас повинен бути чіткий план дій у критичній ситуації, відпрацьовані координація і дії всіх служб і структурних підрозділів", - заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради з безпеки та територіальної оборони столиці.

Мер додав, що необхідно особливу увагу приділити безпеці об'єктів критичної інфраструктури міста.

"Таких об'єктів у Києві понад 500. Їх, у разі надзвичайної ситуації, візьмуть на охорону Нацполіція, військові, підрозділи територіальної оборони", - сказав Кличко.

читайте такожВиття сирен і повна перевірка бомбосховищ: українців готують до вторгнення Росії

РФ стягує війська на кордон України

Раніше американські видання The Washington Post і Politico повідомили про те, що Росія стягнула війська до кордонів України. В якості підтвердження своєї інформації журналісти продемонстрували супутникові знімки.

Діалог Байдена і Путіна відбувся 7 грудня. У Вашингтоні заявили, що господар Білого дому засудив концентрацію військ біля українських кордонів і підтримав Київ. При цьому він не обіцяв Москві гарантій щодо невступу України в НАТО і нерозширення Альянсу на Схід.

Президент Зеленський підкреслив, що Україна не готова відмовитися від курсу на НАТО в обмін на зниження ескалації на кордоні з боку Росії. За його словами, Київ не вірить обіцянкам і гарантіям Москви.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти