Загроза з моря і з повітря: в Україні не виключили удар по кораблях РФ у Керченській протоці

3 липня 2021, 18:32
Україна може використовувати бронекатери проекту Гюрза або безпілотники Bayraktar TB2.
Чорне море
Чорне море / www.chekltd.ru

Україна може відкрити вогонь на ураження по російських кораблях, що загрожують проходу українських суден через Керченську протоку.

Як йдеться в аналітичному матеріалі Defense Express, під вогонь українських сил можуть потрапити катери Росгвардії.

Журналісти вважають, що вогонь по протидиверсійних катерах РФ проекту 21980 Грачонок і швидкісним транспортно-десантним катерам проекту 02510 БК-16 може вестися як з моря, так і з повітря.

У першому випадку очікується використання річкових бронекатерів проекту 58150 Гюрза, у другому — безпілотників Bayraktar TB2 або вертольотів Мі-14.

Крім того, нагадується, що в квітні українські Мі-14 були задіяні в навчаннях з ураження надводних цілей авіаційними бомбами, а в червні з їх же участю була відпрацьована атака на десантні кораблі умовного противника.

Нагадаємо, 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили " попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.

ФСБшники відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.

Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець покинув кордони "територіального моря" РФ.

Пізніше в МЗС України і Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", так як британська сторона ніяких атак не зафіксувала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти