Загроза нового штурму Києва: українцям розкрили несподіваний сценарій і терміни

27 лютого 2024, 01:30
У 2022 році у РФ не було сил для того, щоб пробиватися крізь міську забудову, каже Юрій Гудименко.
Гудименко
Юрій Гудименко прокоментував ймовірність нового штурму РФ / Колаж: Главред, Фото: Facebook/hudymenko, mil.ru

Не виключений варіант повторного наступу російських окупантів на Київ, заявив молодший сержант ЗСУ у відставці, голова громадської організації "Українське об'єднання "Мрія" Юрій Гудименко.

"Вони про це постійно марять, постійно говорять. Їм здається, судячи з їхніх заяв в інтерв'ю, що вони б взяли Київ у 2022 році, і тільки якісь домовленості їм завадили це зробити", - підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

За словами українського ветерана, під час боїв у передмістях Києва у 2022 році він бачив, що в окупантів РФ не було сил для того, щоб пробиватися крізь міську забудову.

"І в результаті максимум, якого вони могли досягти – це просто стояти там і розпорошувати свої сили і на цей напрямок також. Вони відступили, зберегли ці сили і надалі використовували їх на інших напрямках", - пояснив він.

Разом з тим співрозмовник каже, що міф про те, що Київ нібито був на долоні і тільки якісь обіцянки їх зупинили, судячи з усього, просто процвітає в голові кремлівської верхівки, хоча реальність виглядає зовсім інакше.

"І приймати ті чи інші рішення вони будуть без оглядки на реальність і вважатися, швидше озиратися на ту спотворену картину в їх голові, яка не має в собі нічого раціонального", - додав Гудименко.

Дивіться відео - інтерв'ю Юрія Гудименка Главреду:

Хто такий Юрій Гудименко

Юрій Володимирович Гудименко (нар. 14 грудня 1987, Запоріжжя) — український політичний діяч, лідер Руху "Демократична Сокира", у минулому - блогер, телеведучий, публіцист, пише Вікіпедія.

З початку повномасштабного вторгнення - молодший сержант ЗСУ у відставці, керівник громадської організації "Українське обʼєднання "Мрія"

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, чи зможе Росія знову рушити танки на Київ. Експерт розкрив умови, за яких умов Росія зможе знову наступати на Київ і скільки їй потрібно людей і техніки для цього.

Раніше в ГУР оцінили сценарій наступ Росії на Київ, Харків, Чернігів та суми. Сьогодні війська країни-агресора Росії продовжують вести наступальну операцію тільки на одному стратегічному напрямку, сказав Вадим Скібіцький.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти