У Зеленського пояснили, чому Україна не домовлятиметься з Путіним

4 жовтня 2022, 22:05
Подоляк додав, що в України є успіхи на полі битви і підтримка міжнародних партнерів.
Михайло Подоляк, Володимир Путін
Михайло Подоляк / Reuters, ОПУ

Для того щоб почати переговори з Україною, РФ повинна вивести свої війська до кордонів 1991 року.

"Переговори - це гарне слово. Але Росія ніколи не пропонує переговори, вона пропонує ультиматуми різних видів, і пропонує затвердити ці ультимативні вимоги", - пояснив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, передає 24 канал.

Радник глави Офісу президента підкреслив, що якби Росія хотіла домовлятися з Україною, то вивела б свої війська з наших територій. Подоляк додав, що в України є успіхи на полі битви і підтримка міжнародних партнерів.

Переговори між Україною і Росією

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 30 вересня після оголошення анексії українських територій запропонував Києву "сісти за стіл переговорів". У своїй заяві в Кремлі він сказав, що виключає будь-який діалог щодо Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, але вимагав від України скласти зброю.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова вести переговори з РФ, але тільки за правління нового президента. Він зазначив, що Україна була і є лідером у переговорних зусиллях. Саме наша країна пропонувала Росії домовитися про співіснування на рівних, чесних, гідних і справедливих умовах. Однак з Путіним це неможливо.

Таку ж позицію підтвердив і секретар РНБО Олексій Данілов. Він заявив, що Україна не вестиме жодних переговорів з Володимиром Путіним і готова до діалогу тільки з іншим російським президентом. З нинішнім главою Росії" нелюдом " говорити нема про що після того, як Москва оголосила анексію українських територій, підкреслив він.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти