У США прокоментували удари ЗСУ по Росії: Блінкен зробив неоднозначну ремарку

15 травня 2024, 15:53
2795
Відомо, що США не дозволяють Україні бити своєю зброєю по території країни-агресорки.
У США прокоментували удари ЗСУ по Росії: Блінкен зробив неоднозначну ремарку
Росія обстрілює Україну зі своєї прикордонної території / Колаж Главреда. Фото: 24 ОМБр імені короля Данила, скріншот відео

США надаватимуть Україні усю необхідну зброю для її перемоги у війні з агресором, але до ударів по РФ "не заохочують", повідомив на пресконференції в Києві, 15 травня, держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Я хочу дуже чітко зазначити одну річ, яка взагалі-то є і так зрозумілою: США віддані справі, щоб забезпечити Україні перемогу. Але ми не заохочуємо і не сприяємо ударам України по Росії", - відповів Блінкен на запитання, чи Сполучені Штати дозволять ЗСУ завдавати ударів по Росії американською зброєю.

відео дня

При цьому Блінкен наголосив, що Україна сама вирішує, як їй вести війну.

"Але зрештою Україна сама вирішує, як вести війну. Тому що це оборонна війна. Вона захищає суверенітет, територіальну цілісність і свободу своєї країни. Тому ми надаємо таке озброєння, яке потрібне для перемоги", - підсумував держсекретар США.

Наступ Росії та допомога Заходу - головне

10 травня Росія прорвала кордон Харківщини і почала активне просування "сірою зоною". Через брак боєприпасів і солдатів і задля збереження особового складу ЗСУ були змушені відступати на кращі позиції у Харківській області.

Аналітики погоджуються, що нинішнє просування ворога спричинене дефіцитом у Збройних сил України снарядів і недостатньою допомогою з боку Заходу.

Тим не менше США повідомили про ще один пакет військової допомоги в розмірі 2 млрд доларів. Водночас Британія дозволила бити своїми крилатими далекобійними ракетами по території Росії.

Хто такий Ентоні Блінкен?

Ентоні Блінкен - державний секретар США з 26 січня 2021. Заступник радника з національної безпеки президента США Барака Обами з 2009 до 2013. Під час президенства Обами, допомагав США з політикою в Афганістані, Пакистані та ядерною програму в Ірані, пише Вікіпедія.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти