У кандидата на посаду мера Стрия від Свободи знайшли російський паспорт і бізнес

2 жовтня 2020, 13:03
Борис Юрович підтвердив, що отримав паспорт РФ в 2012 році, але запевнив, що документ вже не дійсний.
Борис Юрович
Юрович отримав російський паспорт у 2012 році / Фото facebook.com/boris.yurovich.9

У кандидата на посаду голови Стрийської ОТГ від ВО Свобода Бориса Юровича виявили російський паспорт.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Сам Юрович в коментарі виданню підтвердив, що отримав паспорт РФ в 2012 році, але запевнив, що документ вже не дійсний. Однак в російських реєстрах цей паспорт досі зазначений як діючий.

відео дня

Видання повідомляє, що на уточнюючі запитання Юрович відповідати відмовився і кинув слухавку. Пізніше на дзвінки відповідала жінка, яка представилася дружиною Юровича. Від коментарів вона також відмовилася.

Фото російського паспорта кандидата на посаду голови Стрийської ОТГ оприлюднили у Facebook-спільності Підслухано у Стрию. Пізніше цей пост видалили.

У кандидата на посаду мера Стрия від Свободи знайшли російський паспорт і бізнес

У самому паспорті зазначено, що його видали в 2012 році відділенням управління Федеральної міграційної служби Росії по Ханти-Мансійському автономному округу - Югра в місті Нягань. У паспорті зазначено, що Борис Юрійович народився в 1976 році в Стрию. У сервісі перевірки паспортів МВС РФ за цією серією і номером паспорта зазначається, що цей паспорт "серед недійсних не вказано".

Згідно з даними російського бізнес-сервісу За чесний бізнес Борис Ярославович Юрович вказаний як засновник компанії ТОВ Россервіс, зареєстрованої в 2013 році в місті Нягань Ханти-Мансійського автономного округу - Югра. Генеральним директором компанії вказана Наталія Юрович. Россервіс займається оптовою торгівлею паливом і подібними продуктами.

Аналітична система YouControl називає Юровича співзасновником низки компаній, що займаються роздрібною торгівлею паливом. Його бізнес-партнери - Стефанія Пелехович та голова Стрийської міської організації ВО Свобода Мар'ян Берездецький. Вони є засновниками фірми Росінтергаз, яка продає паливо і метали.

Борис Юрович у 2007 році балотувався до Верховної Ради за списком від ВО Свобода, проте не пройшов.

Нагадаємо:

  • Подвійне громадянство в Україні за законом заборонено. Однак законодавство України не передбачає покарання за подвійне громадянство.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що Україна повинна знайти збалансоване рішення для впровадження подвійного громадянства в країні. При цьому повинні бути винятки для окремих категорій українців, а також держав – зокрема, для Російської Федерації.
  • У березні президент Росії Володимир Путін підписав закон, що полегшує українцям видачу російських паспортів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти